破產聯盟

標題: 今日領令不成功,又要等多2個月,灰 [打印本頁]

作者: 如果命運能選擇    時間: 15-9-2020 12:29
標題: 今日領令不成功,又要等多2個月,灰
唉,6月入紙等今日頒令等左3個幾月,結果真係話填錯野頒令不成功。比張紙仔話過10日後返來搵書記,書記到時先話你聽邊度填錯左(今日唔話你知)。然後暫定再排11月中再頒令......點解又加多2個月,人都癲>< 灰爆
不過都冇後悔自己申破既,起碼早d有no.,銀行一收no.即停追,只係4年要耐d先開始到囉
作者: 如果命運能選擇    時間: 15-9-2020 12:31
月光族師兄你改2次再排幾時再上庭?
作者: 如果命運能選擇    時間: 15-9-2020 12:35
好在個創x戶口暫時都仲生性仲用到
作者: 如果命運能選擇    時間: 15-9-2020 12:43
6月時疫情較嚴重,搵律師搞要等多一個月先有no.,而家律師做野應該唔駛咁耐,如果現在6c入紙快手,建議未申破既人搵6c穩陣d....我冇諗過改野要再排多2個月,離譜
作者: 月光族    時間: 15-9-2020 12:51
我都改左兩次,今日下晝再上庭,剛剛今次改資料仍話應該會順利頒領,希望啦!
作者: 月光族    時間: 15-9-2020 12:53
今次改資料,佢話法官對我借貸內容有唔明,要我寫返清楚,所以
作者: 月光族    時間: 15-9-2020 12:55
所以我諗今日應該都會順利,我本身6月頒領都延遲左幾個月,好在無收追數同銀行戶口仲有一個可以用.
作者: 如果命運能選擇    時間: 15-9-2020 12:55
月光族 發表於 15-9-2020 12:51
我都改左兩次,今日下晝再上庭,剛剛今次改資料仍話應該會順利頒領,希望啦! ...

祝你今日順順利利!想問你第一次頒令原本是幾時?
作者: 如果命運能選擇    時間: 15-9-2020 12:56
月光族 發表於 15-9-2020 12:55
所以我諗今日應該都會順利,我本身6月頒領都延遲左幾個月,好在無收追數同銀行戶口仲有一個可以用. ...

嘩你6月都延多左3個月,辛苦了師兄
作者: 如果命運能選擇    時間: 15-9-2020 13:00
月光族 發表於 15-9-2020 12:53
今次改資料,佢話法官對我借貸內容有唔明,要我寫返清楚,所以

今日應該得了啩,再唔得要爆粗 記得頒完去隔離搵主任攞開戶信/解凍信
作者: Anmi2019    時間: 15-9-2020 14:37
唉…見到你哋要延遲,我有d唔好意思
作者: 月光族    時間: 15-9-2020 14:48
唔駛唔好意思,就算返轉頭我依然都會選擇自己申請,因為幾千蚊寧願用在生活上
作者: r1229    時間: 15-9-2020 14:58
月光族師兄請問你係咩事要延遅?
作者: 如果命運能選擇    時間: 15-9-2020 15:14
Anmi2019 發表於 15-9-2020 14:37
唉…見到你哋要延遲,我有d唔好意思

來的,點會關你事呢?你已經幫左我地好多,多謝你都嚟唔切
28c咁多版紙 ,好易填錯呢。係因為疫情先搞到要等咁耐啫,加上正苦做野速度出晒名。。。就算當時搵律師,都只比而家快一個月,我諗。
作者: 月光族    時間: 15-9-2020 15:35
如果命運能選擇 發表於 15-9-2020 13:00
今日應該得了啩,再唔得要爆粗 記得頒完去隔離搵主任攞開戶信/解凍信

請問去返10樓拎嗎?
作者: 如果命運能選擇    時間: 15-9-2020 15:37
你有冇收到果封信,有個主任電話,你打比佢問現在領完令過來攞。我果個在11樓的
作者: 如果命運能選擇    時間: 15-9-2020 15:41
Anmi: 去下列破署網,輸入自己年份及編號,就會搵到依家負責你宗破產案嘅破署主任名同聯絡電話。 http://www.oro.gov.hk/cgi-bin/oro/search_c.cgi
作者: Anmi2019    時間: 15-9-2020 16:19
如果命運能選擇 發表於 15-9-2020 15:14
傻來的,點會關你事呢?你已經幫左我地好多,多謝你都嚟唔切
28c咁多版紙 ,好易填錯 ...

我見律師搞多數1take過,依幾千蚊真係魚與熊掌。舊年無肺炎係會即場話你知錯咩,延1個星期咋。依家有d離譜到,第一次錯又唔講清楚哂,延完又話錯又延,嘥大家時間。
作者: cacawong    時間: 15-9-2020 18:47
到時搵書記改文件,自己都要小心留意!上次我去改差D 都比佢跣。亦見到有人同佢嘈詬"上次你叫我咁填而家又話錯"
作者: 如果命運能選擇    時間: 15-9-2020 22:10
咁真係好玩野....
作者: 欠一百萬    時間: 15-9-2020 22:15
其實找6C都係睇彩數, 反而幫你實際填表個個文員有冇經驗, 先係重點. 因為填得多, 就一定知道個法則, 好少會再錯.
作者: 月光族    時間: 15-9-2020 23:49
r1229 發表於 15-9-2020 14:58
月光族師兄請問你係咩事要延遅?

一次係薪金問題,第二次保險資料有問題要更改
作者: r1229    時間: 16-9-2020 09:14
月光族 發表於 15-9-2020 23:49
一次係薪金問題,第二次保險資料有問題要更改

我都好擔心、我6月尾申破前幾日取消了保険、7月退了保費比我唔知有無影響・・・(10月先頒令)
另外6月尾找到多份Partime、毎月収入都唔到、到時生活費都唔知點計。
作者: 如果命運能選擇    時間: 24-9-2020 14:17
今日返去講錯處,以為錯乜!原來係資產果度冇果d要填0,填少了3個0 仲有人工收入要減去mpf, mpf 扣減分開寫出嚟又唔得心諗錯咁少野點解呢3個幾月唔出聲,要搞到我再等多2個月先頒令,冇陰公
作者: 月光族    時間: 24-9-2020 14:59
浪費時間!又唔一次過講
作者: 如果命運能選擇    時間: 24-9-2020 15:58
月光族 發表於 24-9-2020 14:59
浪費時間!又唔一次過講

係,希望我只改一次....今日超好彩,在LG4拿到最後一張藍色宣誓籌,thanks god唔駛再第二日來過
作者: thomas64    時間: 25-9-2020 13:01
真灰
作者: Anmi2019    時間: 26-9-2020 02:14
如果命運能選擇 發表於 24-9-2020 14:17
今日返去講錯處,以為錯乜!原來係資產果度冇果d要填0,填少了3個0 仲有人工收入要減去mpf, mpf 扣減分開 ...

妖,好心破署更新下d表格啦!
只寫扣除稅項(有誤導成份),加多句及強積金,填表時就唔會誤會出錯啦!
作者: ping88    時間: 26-9-2020 03:25
如果命運能選擇 發表於 15-9-2020 12:35
好在個創x戶口暫時都仲生性仲用到

請問是否因頒令日廷遲.所以創×仲用到?

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3