破產聯盟

標題: 上庭要帶D咩文件架? [打印本頁]

作者: nana    時間: 20-7-2009 23:50
標題: 上庭要帶D咩文件架?
聽日上庭喇......但我唔知要帶D咩野去呀!!!
作者: pppw    時間: 20-7-2009 23:58
無經驗,但祝你好運。
作者: nana    時間: 21-7-2009 01:07
><邊個有經驗阿.....
作者: admin    時間: 21-7-2009 01:29
無得睇破產需知係慘D
作者: nana    時間: 21-7-2009 01:46
唉//////////////////////////////
作者: admin    時間: 21-7-2009 01:47
原帖由 nana 於 2009-7-21 01:46 發表
唉//////////////////////////////

拿,放番你。你自已去睇啦。用埋上高個搜尋
作者: hkbankrupt    時間: 21-7-2009 10:51
理論上只需親身出席,因之前你的文件應該都呈交左比法庭,就算如果有問題或者漏文件,都無得即時遞交,因為法院需要你再安排上庭,另外,如果當日成功頒領,你最好帶定要所需文件如初步問卷同單據,因為你一頒領就可以離開法庭,出黎就可以打電話比代辦律師樓約時間上去,如果可以即日上去交文件,當然要視乎佢地而定,另外,如果你有需要保留或開銀行戶口,記得即時打比負責你個 case 的主任安排,我都係自己上庭,當日即刻搞掂哂! 祝你好運!!
作者: gamester    時間: 21-7-2009 12:42
原帖由 nana 於 2009-7-20 23:50 發表
聽日上庭喇......但我唔知要帶D咩野去呀!!!

我都唔知.最好樓主上庭後回來出帖話比D兄弟知,好有個準備.
作者: 301    時間: 21-7-2009 13:18
原帖由 hkbankrupt 於 2009-7-21 10:51 發表
理論上只需親身出席,因之前你的文件應該都呈交左比法庭,就算如果有問題或者漏文件,都無得即時遞交,因為法院需要你再安排上庭,另外,如果當日成功頒領,你最好帶定要所需文件如初步問卷同單據,因為你一頒領就可以離開法庭,出黎就 ...

頒令後幾日,
以上文件用公文袋隨身,
以便不時之須,
隨時交文件及取開戶口信及開戶口.
唔係好厚啫.

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3