破產聯盟

標題: 轉新主任,好耐都唔覆我 [打印本頁]

作者: zzz689    時間: 29-12-2019 05:20
標題: 轉新主任,好耐都唔覆我
10月寄信交年報時發現轉左第2個主任跟,但至今仍然未覆我信入面既請求(增加生活費,bonus免上繳果啲),淨係追我上繳返政府比我既4000蚊,咁樣係咪可以當佢已經approve左我既請求呢
作者: knowthyself    時間: 29-12-2019 18:01
佢一日冇回覆你一日都要當佢唔應承,如果唔係佢事後要你交番出黎你仲大件事
作者: cl475867    時間: 29-12-2019 18:18
冇白紙黑字寫明,邊度可以証明
作者: zzz689    時間: 29-12-2019 20:53
不過成3個月未覆正唔正常架,洗唔洗催佢
作者: 欠一百萬    時間: 29-12-2019 21:21
調整生活費要填表, 你有冇交過?
作者: zzz689    時間: 29-12-2019 23:40
冇填表呀,只係另外寫一封信咋。上1個主任我都係寫信調整生活費,都會覆我
作者: Carman1216    時間: 30-12-2019 00:08
你係破處定外判?
作者: zzz689    時間: 30-12-2019 06:40
破處呀
作者: Carman1216    時間: 30-12-2019 11:16
你打電話上去揾翻你個主任問清楚啦,d錢唔好自把自為用咗先呀⋯⋯
作者: knowthyself    時間: 30-12-2019 11:18
你爬下文有啲師兄成年都唔覆跟手申請不反對信先同你埋單計數都有
作者: 欠一百萬    時間: 30-12-2019 15:34
正式程序就係填表(每月收入/開支表),連同相關要調整的項目單據副本,一併書面申請。

你冇填就冇料去審批。
作者: Anmi2019    時間: 30-12-2019 16:52
你都識講轉咗人跟,上手無留底資料,下手咪咩都唔知囉。
問清楚依家果位主任要點做,如要填表,係唔係填破署網~公用表格~17. 每月收入及開支評估表(我外判叫填依份)

https://www.oro.gov.hk/cht/pforms/pforms.htm#17
作者: littlein    時間: 30-12-2019 17:57
佢地要定期埋數
有咩唔對路一般會睇到
條數唔夾自然搵番你攞
冇白紙黑字唔好咁老定
就算有都可能say個sorry轉頭問你收番
問清楚先啦
上面都講咗小心錢唔好亂fing

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3