破產聯盟

標題: 唔知破產令完結,可唔可以做番金融,保險,地產嘅工 [打印本頁]

作者: peggyleung888    時間: 14-7-2009 10:37
標題: 唔知破產令完結,可唔可以做番金融,保險,地產嘅工
唔知破產令完結,可唔可以做番金融,保險,地產嘅工,唔知D公司一般會唔會請?
作者: gamester    時間: 14-7-2009 11:34
原帖由 peggyleung888 於 2009-7-14 10:37 發表
唔知破產令完結,可唔可以做番金融,保險,地產嘅工,唔知D公司一般會唔會請?

據我理解,曾經破產是人生在經濟問題上的一個污點,永遠都無法消除.如果搵需要報有否曾破產的工做,99%唔會請你.其結果正如想再領信用咭一樣.
作者: 301    時間: 14-7-2009 11:36
原帖由 gamester 於 2009-7-14 11:34 發表

據我理解,曾經破產是人生在經濟問題上的一個污點,永遠都無法消除.如果搵需要報有否曾破產的工做,99%唔會請你.其結果正如想再領信用咭一樣.

真係會問既咩 !    :)
作者: admin    時間: 14-7-2009 13:34
原帖由 peggyleung888 於 2009-7-14 10:37 發表

機會好細,睇你搵到邊個寫信保你。
作者: manng    時間: 21-7-2009 15:03
我上次個顧問就話破產令解除後8年就會銷除你架破產資料,如果係咁即係話12年後應該可以做啦,
同埋係咪到時係咪可以唔洗報有無破解呀,因為d資料都銷除左啦
呢個係個人理解呀
作者: admin    時間: 21-7-2009 15:31
你係有責任要報的,詳情要睇番你的專業要求。
作者: zbridgehead    時間: 21-7-2009 20:40
見工時張申請表要求填咪填羅,無問!關人…….
作者: gamester    時間: 21-7-2009 21:00
原帖由 manng 於 2009-7-21 15:03 發表
我上次個顧問就話破產令解除後8年就會銷除你架破產資料,如果係咁即係話12年後應該可以做啦,
同埋係咪到時係咪可以唔洗報有無破解呀,因為d資料都銷除左啦
呢個係個人理解呀 ...

其它既唔知.
但聽說銀行裏面,不誠實客戶的資料好像是永遠保留的,會跟足你一世.

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3