破產聯盟

標題: 星期五宣誓啦,好驚財仔 [打印本頁]

作者: Yuyuyu    時間: 26-4-2017 16:14
標題: 星期五宣誓啦,好驚財仔
我欠兄弟120000
花X 50000
Ub14000
痕生卡50000
兄弟係咁叫我還,我差左佢兩個星期未比追數
,有左NO.佢會唔會再煩我
我好驚比家人知
作者: Owen1234    時間: 26-4-2017 16:41
冇得驚,預佢日日幾十個電話搵你,上唔上你公司屋企鳩叫就睇彩數。
作者: ccwa    時間: 26-4-2017 16:57
兄弟有破 No. 就唔追 放心
作者: 放棄堅持    時間: 26-4-2017 16:59
兄弟 同USB,有no.即停,痕生一樣
作者: Yuyuyu    時間: 26-4-2017 17:01
多謝你地比左句定心話我
作者: hohochi    時間: 27-4-2017 10:08
全一線銀行財仔未落收數應該一有NO俾佢地就唔再追
作者: bbb123456    時間: 27-4-2017 16:28
呢D有no系唔會追你
作者: 阿三妹妹    時間: 2-5-2017 19:18
兄弟自動打電話俾我,叫我有號碼fax俾佢。好好人
作者: 阿三妹妹    時間: 2-5-2017 19:47
我好慘。三線爛仔財上家叫囂。煩到唔想返屋企。唔知點算?仲要等一個月才頒人戈
作者: 阿三妹妹    時間: 2-5-2017 19:47
打錯,應是頒令
作者: 阿三妹妹    時間: 2-5-2017 21:54
兄弟花錢有號碼就一定唔追。佢地主動打電話來話有號碼就fax俾佢地。
作者: Heabal    時間: 5-5-2017 11:14
阿三妹妹 發表於 2-5-2017 19:47
我好慘。三線爛仔財上家叫囂。煩到唔想返屋企。唔知點算?仲要等一個月才頒人戈 ...

邊間?
作者: 阿三妹妹    時間: 5-5-2017 12:23
千X!有沒有師兄有俾人追到屋企都唔敢返。要走去好遠的阿婆家孖鋪。唉呀,真是寧願坐監好過。又搞到隔離鄰舍。
作者: 阿三妹妹    時間: 5-5-2017 12:40
yuyu師兄唔係爭好多啫都要破?
作者: Yuyuyu    時間: 5-5-2017 13:04
來緊有小朋友,我想佢地可以有好還境,我月入一萬到,全部比晒財仔,我唔想咁
作者: 阿三妹妹    時間: 5-5-2017 13:12
哦⋯⋯都係。如果可以還都唔想咁。我兩份保單都沒晒得返果幾千銀,供時就俾到足。我是做兩份都還唔到,學你話齊仲要養小朋友。好在個仔好堅強無俾佢地大,但是佢地上完門個仔都唔開心。我地都傷害了和家人的關係。
作者: Yuyuyu    時間: 5-5-2017 13:14
所以我就係佢未傷到任何人,做呢件事,我知好對家人唔住,但我唔想比麻煩佢地
作者: Yuyuyu    時間: 5-5-2017 13:16
希望頒令後有個好D既官
作者: 阿三妹妹    時間: 5-5-2017 13:21
係呀!我得15k,爭財仔150k、二線財仔100k,還有4年未還晒俾銀行的120k
作者: Yuyuyu    時間: 5-5-2017 13:23
加油,我等頒令,唔知要等幾耐
作者: 阿三妹妹    時間: 5-5-2017 13:33
你入了紙未?上面有頒令日期。我就6月頭10號前
作者: 阿三妹妹    時間: 5-5-2017 13:35
你28號入紙?上面有寫頒令日期。我應該是同你一齊日子入紙。我就6月頭10號前頒令。如無意外
作者: Yuyuyu    時間: 5-5-2017 13:38
我揾6c搞,可能見官先有信,6c話會幫我搞定,到最後通知我⋯⋯
作者: Yuyuyu    時間: 5-5-2017 13:38
會上6c樓開會,叫我係屋企等信
作者: Yuyuyu    時間: 5-5-2017 13:39
我5月2入紙
作者: 阿三妹妹    時間: 5-5-2017 13:40
哇你個乜律師來的?宣誓當日就應該有日子啦!佢地玩咩?我宣誓完第二日再見律師已清楚幾時頒令以及安排入紙解凍戶口。乜都唔知使乜搵佢啊?大拿拿成15000銀。
作者: Yuyuyu    時間: 5-5-2017 13:43
唉,我為有信佢啦,佢幫我做晒,我想放鬆一下,早幾日係咁比人追,追到我個人都唔知點,到今日未有電話已經好開心
作者: flypig    時間: 5-5-2017 13:44
阿三妹妹 發表於 5-5-2017 13:40
哇你個乜律師來的?宣誓當日就應該有日子啦!佢地玩咩?我宣誓完第二日再見律師已清楚幾時頒令以及安排入紙 ...

宣誓當日唔應該有日子.
因為宣誓後,通常唔係即日入紙.
SAY 人地係BATCH 做.唔係做一單入一單.
通常要等個3/5/7日.

點解你間即日入,有可能人地本來星期三入,剛好你係最後一個.
亦有可能你那一間係做一個入一個....咁都唔係無可能.
作者: 阿三妹妹    時間: 5-5-2017 13:44
因為你話星期五宣誓。我就上午宣誓,下午入紙,他們有人專門來往破處之間。但係今日都5號應該知喎?師兄著緊啲
作者: Yuyuyu    時間: 5-5-2017 13:45
我下午宣所以星期二先有no.
作者: Yuyuyu    時間: 5-5-2017 13:47
我無問到6c,不過我叫佢fax佢都即日fax
作者: 阿三妹妹    時間: 5-5-2017 13:50
pig師兄,我好早約見佢地,俾齊文件。星期五早上宣誓,師爺話:唉下午趕得住入紙。收5000蚊律師費,唔係果幾十蚊車費都唔嘥?乜野都唔理,仲使打開門做生意?
作者: flypig    時間: 5-5-2017 17:27
5000大元,你覺得好大。人地燈油火臘租人廣告,只係細數。只會做standard procedures.多少少野即關人。一頒完令,咩文件都唔多理你。我朋友打官司用左10雞,講緊20年前,只見過律師半粒鐘。就係叫佢認罪喇。一般做開老破生意的律師行,仲等埋所有分行的申破案,幾日先交一次添。你好彩,唔代表所有人都好彩呀!
作者: 阿三妹妹    時間: 5-5-2017 18:18
哦哦⋯⋯我見網上律師都堅講即日入紙
作者: 阿三妹妹    時間: 5-5-2017 18:58
俾了十萬仲認罪?律師同我講,如果俾人告欺詐自己認罪就少1/3。下下俾咁多錢邊有咁多?

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3