破產聯盟

標題: 同主任申請保留戶口信 [打印本頁]

作者: kaka246    時間: 16-3-2017 13:23
標題: 同主任申請保留戶口信
同主佐申請保留戶口信時,主任要我每個月出左糧去打薄,fax返銀行戶口比佢,證明我呢個戶口只係用泥出糧,有無人都係好似我一樣要每個月fax比主任呀?會唔會對生活費有咩影響?
作者: cl475867    時間: 16-3-2017 14:02
主任跟係要咁做
作者: standup    時間: 17-3-2017 17:43
主任跟,只要FAX你最近期的銀行戶口的出糧記錄已經可以,不須每月FAX.

補充內容 (25-3-2017 19:10):
補充:2017-3-25
。如果要求每月都FAX,並不合理,可以投訴。
作者: kaka246    時間: 17-3-2017 19:11
standup 發表於 17-3-2017 17:43
主任跟,只要FAX你最近期的銀行戶口的出糧記錄已經可以,不須每月FAX.

我開頭都以為係,但再打去主任到問清楚佢話係4年每個月都要fax,證明呢個戶口每個月只係用泥出糧,無其他用途
作者: Wing2016    時間: 17-3-2017 19:56
kaka246 發表於 17-3-2017 19:11
我開頭都以為係,但再打去主任到問清楚佢話係4年每個月都要fax,證明呢個戶口每個月只係用泥出糧,無其他 ...

我冇fax過
作者: wvovw    時間: 17-3-2017 20:28
甘麻煩?依家新開戶口都無存折,點打薄先?我之前銀行凍結左關閉左,新開銀行都話無得甘做,唔通要人地個個月跑去銀行打印出來比他睇?去銀行打印要50元一次!好鬼貴。。。。。。
作者: kaka246    時間: 17-3-2017 20:57
wvovw 發表於 17-3-2017 20:28
甘麻煩?依家新開戶口都無存折,點打薄先?我之前銀行凍結左關閉左,新開銀行都話無得甘做,唔通要人地個個 ...

我申請保留戶口嗰陣佢要我影印銀行薄仔最近嗰期糧比佢,重要糧單,之後要我證明保留呢個戶口只係出糧同只係儲蓄戶口,之後就要我每個月出左糧去打薄fax比佢
作者: c128heidi    時間: 18-3-2017 00:15
有月結單給你的

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3