破產聯盟

標題: 今天上羅x美,現在鬆晒了 [打印本頁]

作者: 我好煩123    時間: 15-2-2017 18:02
標題: 今天上羅x美,現在鬆晒了
今天上羅x美補交文件及會面,余生好詳細講解破產後重點的情況,包括埋會容易違犯條例的情況
生活費,初步詢問份表格所填支出,當中有鉛筆在旁寫上另一金額,我冇留意實際寫幾多,在強積金一項幫我用鉛筆填上金額,總支出計起來,比我原先填寫的少百零蚊,支出大過收入,暫時係唔使還錢
總結:初初知道判左給呢間公司,上破聯問過呢間外判如何,都擔心過會好辣,會面後對這間公司改觀,其實破產後依正手續,每年交年報和雙方合作配合,自己有乜改變(電話、居住地方、工作等等),文書上知會受托人,受托人也唔會專門針對你,所以破產都要勇敢面對,4年時間好快過,大家加油

作者: cl475867    時間: 15-2-2017 21:05
呢間野之前有人試過話唔駛還,最後收到信係要還
作者: Wing2016    時間: 15-2-2017 21:06
可能只系交文件
作者: cl475867    時間: 15-2-2017 21:19
呢間係受託人
作者: Wing2016    時間: 15-2-2017 22:47
我都系11月頭頒令,同日跟主任拎埋保留銀行户口信,之后5天内交左文件,跟住到而家都未有消息系跟主任定外判,連生活費批幾多都吾知
作者: Wong1985    時間: 15-2-2017 23:53
交完文件等收信啊師兄,填果個數未係實數啊
作者: 我好煩123    時間: 16-2-2017 09:24
cl475867 發表於 15-2-2017 21:05
呢間野之前有人試過話唔駛還,最後收到信係要還

我內文都有寫出暫時唔使還
呢間野要每三過月寄一次銀行月結單比佢地
到時收入高過佢條數
應該要還錢
作者: minako1024    時間: 16-2-2017 10:25
總之有錢就唔好使晒,留定D 係到~
作者: 我好煩123    時間: 16-2-2017 12:01
minako1024 發表於 16-2-2017 10:25
總之有錢就唔好使晒,留定D 係到~

講得冇錯

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3