破產聯盟

標題: 有何分別 [打印本頁]

作者: man152    時間: 8-6-2009 21:27
標題: 有何分別
想請問板上師兄......
我今日打左15個電話..
13000 同 14500 有何分別.
作者: dik06    時間: 8-6-2009 21:31
標題: 回復 #1 man152 的帖子
分別就係我比13000你,你比番14500我,哈哈,
請你講得詳細d唔該
作者: man152    時間: 8-6-2009 21:35
我講係律師費....
作者: dik06    時間: 8-6-2009 21:39
又係玩謎,
同一個律師唔同價錢?
定係15個律師都唔同價錢?
作者: man152    時間: 8-6-2009 21:47
15個都唔同...
最平13000  最貴14500
作者: 老柴    時間: 8-6-2009 21:48
13000 同 14500 有何分別,就係睇吓你有無錢搞,手頭緊d就梗係找個 13000啦,手頭鬆d先作比較
作者: nokia    時間: 8-6-2009 21:52
標題: 回復 #6 老柴 的帖子
admin哥哥,唔該幫我過10分比柴哥
作者: man152    時間: 8-6-2009 21:57
標題: 回復 #6 老柴 的帖子
我屋企人助我..話貴D安全D..是嗎?
作者: nokia    時間: 8-6-2009 22:11
標題: 回復 #8 man152 的帖子
律師只是幫你入呈請書,安唔安全就要睇你自己個"奇士"
作者: 老柴    時間: 8-6-2009 22:11
標題: 回復 #7 nokia 的帖子
點解過d分比我,有無問准過你爸爸架

(我昨天都變咗做中級市民)
作者: man152    時間: 8-6-2009 22:13
標題: 回復 #4 dik06 的帖子
我讀書少[中一]
電腦新手..見諒..
作者: 老柴    時間: 8-6-2009 22:13
原帖由 nokia 於 2009-6-8 22:11 發表
律師只是幫你入呈請書,安唔安全就要睇你自己個"奇士"

即係睇吓你近來有否大額借貸
作者: dik06    時間: 8-6-2009 22:15
標題: 回復 #8 man152 的帖子
比較完價錢,再比較埋口啤,或者pm各版主介紹比你,可作比較
作者: avayaman    時間: 8-6-2009 22:23
原帖由 man152 於 2009-6-8 21:27 發表
想請問板上師兄......
我今日打左15個電話..
13000 同 14500 有何分別.

無論如何,13000又好、14500又好,最緊要係幫助你成功申請到破產,祝你一切順利。
作者: man152    時間: 8-6-2009 22:25
標題: 回復 #13 dik06 的帖子
明白..我唔識PM
我明日去做13500
謝謝了....
作者: nokia    時間: 8-6-2009 22:27
標題: 回復 #10 老柴 的帖子
你咁乖,我代爸爸過比你架
作者: dik06    時間: 8-6-2009 22:36
標題: 回復 #15 man152 的帖子
祝你順順利利
作者: bb_q_888    時間: 8-6-2009 22:37
標題: 回復 #15 man152 的帖子
PM

http://www.hkiva.org/viewthread.php?tid=1086&extra=page%3D1

無論律師收你13000 同 14500都係一樣做法,

貴d安全d?邊有咁計架,如果你果破案有問題個律師都唔肯接你.

我只知有d律師係全包,有d係每項收費...你上律師樓就明.
作者: 老柴    時間: 8-6-2009 22:49
原帖由 dik06 於 2009-6-8 22:36 發表
祝你順順利利

你咁有決心去搞,我也祝你順順利利
作者: 老柴    時間: 8-6-2009 22:53
原帖由 nokia 於 2009-6-8 22:27 發表
你咁乖,我代爸爸過比你架

你應該話 : 我咁乖,爸爸會代我過比你架!

Uncle The-One ,係唔係呀!
作者: nokia    時間: 8-6-2009 23:10
標題: 回復 #20 老柴 的帖子
爸爸知我乖,所以我唔洗咁樣同佢講
作者: man152    時間: 9-6-2009 12:49
今日早上十點...去到旺角一間律師事務所
交左錢和文件...登記好之後
個律師就話...今日人太多..唔可以做宣誓
要明天十一點做..同D報紙廣告唔同
[D報紙廣告話可以即日做好]
還有...完來呢道都有廣告睇...我會日日睇一睇
好多謝板上D師兄..師姐  
教路同支持...大家加油..
作者: 301    時間: 9-6-2009 13:39
原帖由 man152 於 2009-6-9 12:49 發表
還有...完來呢道都有廣告睇...我會日日睇一 ...

宣誓(食生菜)使幾多時間呀?
幾分鐘啫 !
作者: bb_q_888    時間: 9-6-2009 15:13
man152

廣告話可以即日... 如果得你一個生意可能得  .  (廣告不可盡信)

你知唔知宣誓前有好多野做?

你去到律師樓先收錢...就算交齊所有(銀行信.戶口..月結單)文件,

同你計生活費.再將以上資料打成文件.填破產表格(職員做)...再比你對...簽名作實.

比律師睇...律師見証你簽名同意破產...再去"其他律師樓"宣誓破產.

職員幫你送呈請去高院. (停追數..要等份呈請返...又要幾日)

所以想破產...唔好等到最後一刻,起碼要等幾日時間.
作者: man152    時間: 9-6-2009 15:51
標題: 回復 #24 bb_q_888 的帖子
明白了..因我係裝修佬
無工開..所以有時間...
作者: 老柴    時間: 9-6-2009 19:52
標題: 回復 #21 nokia 的帖子
Uncle The-One 版版都有去,淨係呢版無來,點解 ?
作者: tts888    時間: 9-6-2009 20:36
原帖由 man152 於 2009-6-9 12:49 發表
還有...完來呢道都有廣告睇...我會日日睇一 ...

唔係點可引到客喎
作者: avayaman    時間: 9-6-2009 20:51
幾時都不要盡信廣告,因為事必跨大、跨大、再跨大。
作者: nokia    時間: 9-6-2009 21:09
標題: 回復 #26 老柴 的帖子
我通知佢聽日再來喇
作者: 温sir    時間: 10-6-2009 09:27
標題: 回復 #29 nokia 的帖子
嚟喇.....嚟喇.... ..乜樹?邊個揾我??
老柴?.....係咪C9嚟架?唔係C9.....揾我做乜??:)
作者: nokia    時間: 10-6-2009 21:31
標題: 回復 #26 老柴 的帖子
爸爸幾好,加咗15分比你
作者: 老柴    時間: 10-6-2009 23:16
標題: 回復 #31 nokia 的帖子
Uncle The One 真好人,只扣你1分,又肯加我15分,佢係唔係好叠水?
作者: 老柴    時間: 10-6-2009 23:18
標題: 回復 #30 温sir 的帖子
Uncle,你好,第一次見家長就醒咗15個比我,你真叠水。多謝晒.......嘻嘻
作者: nokia    時間: 10-6-2009 23:23
標題: 回復 #32 老柴 的帖子
佢疊唔疊水我就不得而知,不過有一樣可以肯定係佢鍾意放水
作者: 老柴    時間: 10-6-2009 23:39
標題: 回復 #34 nokia 的帖子
不過有一樣可以肯定係佢鍾意放水比你
作者: nokia    時間: 10-6-2009 23:41
標題: 回復 #35 老柴 的帖子
YEAH
作者: 温sir    時間: 11-6-2009 00:04
哈...年紀大係經常要放水架啦
加/減分 同我係唔係叠水無關係.......加/減嗰啲係"阿爺"錢
作者: avayaman    時間: 11-6-2009 00:19
點解無端端被人減分?-----------------做番新市民既!!
作者: admin    時間: 11-6-2009 02:07
原帖由 avayaman 於 2009-6-11 00:19 發表
點解無端端被人減分?-----------------做番新市民既!!

我呢度發 PM 扣分。費時你地私下溝…識女仔。

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3