破產聯盟

標題: 唔搞破產的原因 [打印本頁]

作者: 老柴    時間: 1-6-2009 22:24
標題: 唔搞破產的原因
當每個人d卡數頂唔住都要死頂,佢地背後總有個(或多個)唔搞破產理由,希望你們提出來與我們一起研究研究,待我們一起拆解拆解。
如果你d理由較特殊,也可以講出給我們知,分享吓

正如 BBQ 說 :
但事情發生左...總要面對.現在大家知道自己問題所在,再定立一個新生活方向...

我當年拖咗好耐先搞破產,原因係....
1. 深信有一天會中合彩,孖T,三T,便可以一次過還清d數
2. 怕破產而影響前途
3. 唔可以養車溝女
作者: 301    時間: 1-6-2009 22:37
搞左喇
無得投票..
作者: 老柴    時間: 1-6-2009 23:38
原帖由 301 於 2009-6-1 22:37 發表
搞左喇
無得投票..

?? 是不是投唔到票?
作者: admin    時間: 2-6-2009 00:51
點解無博遇到大甜甜或李+乘呢樣?
作者: 老柴    時間: 2-6-2009 01:32
師兄,你d理由都幾特殊....

因為我自問個樣OK又多頭髮(但而家開始出現脫髪),所以暫時大甜甜唔會放我在眼內。
另外,我只識講客家話(因初來香港),同李生溝通唔到。
作者: admin    時間: 2-6-2009 01:36
自從陳振X同徐子X出現,我就知道發達有好多方法。
作者: 老柴    時間: 2-6-2009 12:21
發達機會多的是,但總是擦身而過,要捕捉並唔容易,要有天時,地埋,人和配合。加上要堅持自己信念,缺一不可
作者: 老柴    時間: 6-6-2009 22:23
好多人都想會有奇蹟出現
作者: nokia    時間: 6-6-2009 22:36
標題: 回復 #8 老柴 的帖子
因為冇奇蹟出現,啲債根本冇可能會還得完
作者: 老柴    時間: 6-6-2009 23:24
標題: 回復 #9 nokia 的帖子
因為太難有奇蹟出現,或者要等好耐先輪到自己,所以很多人寧願等四年,因為始終都叫做有個期限

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3