破產聯盟

標題: 生活費 [打印本頁]

作者: Fai315    時間: 30-3-2016 16:31
標題: 生活費
我萬四人工, 老婆冇野做, 六出BB出細, 大約會批多少? 好擔心, 主任係會計師行

作者: cc4321    時間: 31-3-2016 11:26
三個人生活費相信都成萬,加埋租,水電煤,車費,有可能還幾百或者唔洗還
作者: manhon1912    時間: 21-4-2016 12:36
我同你差唔多情況,每月還500蚊
作者: tungkin_l    時間: 30-4-2016 04:39
如果要供養父和老婆仔女(但老婆仔女在大陸)一個月搵17000~20000大約要還几多?
作者: giovannisuen    時間: 30-4-2016 09:25
我萬九人工同你情況差唔多,還十蚊
作者: Fai315    時間: 30-4-2016 10:32
不過正職係萬一,   兼職在馬會電話投注做, 每月2500,  如果要還錢, 我就唔做馬會了, 係馬會做, 志在有波睇, 有波睹
作者: 蕃薯216    時間: 7-5-2016 10:10
請問各位師兄可以分享怎樣申報生活費嗎?謝謝
作者: airmax    時間: 7-5-2016 11:34
老破仲賭波?
作者: 蕃薯216    時間: 8-5-2016 00:11
如果這樣申報,可以嗎?謝謝  1)租金(5500)+水電(大約700元左右) =6500 ok? 3000元x2(本人和太太)+BB(3500元) =9500 ok? 4) 交通費:600元?ok? 5) 個人雜费(包括:剪髮+衣服等等) +上網+手提電話費: 700+200+200=1100元 ok?  每月總開支 :  6500+9500+600+1100 = 17700 ok?
作者: Fly830807    時間: 11-5-2016 14:22
兩萬老婆公司賺吾到幾多錢,兩個小朋友,住老母物業。要還幾多
作者: Fly830807    時間: 11-5-2016 14:24
人工兩萬,破左請吾請得工人,因兩孩子也細,歲半同8歲⋯老婆

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3