破產聯盟

標題: 上左外判, 諗住傾生活費, 點知..... [打印本頁]

作者: karenliu22    時間: 4-2-2016 21:01
標題: 上左外判, 諗住傾生活費, 點知.....
各位朋友,相隔3個月, 我又回來匯報啦!
回顧一下我個case先....

http://www.hkiva.org/forum.php?m ... p;extra=&page=1

大概12月頭, 我用E-MAIL同外判講....
我約佢地今日上去傾生活費....
但我上到去之後, 佢地話無約過我....
我話我有SEND E-MAIL....
點知佢地話E-MAIL唔接受....
一定要打電話上去約....
我話我只係簽返份同意生活費書, 咁都唔得?
佢話唔得....
我之後話OK, 咁我而家約....X月X日, 你得唔得?
佢話得....
我再講咁你MARK低佢, 唔該!
就係咁....我又傾唔到生活費....

我想問下, 我洗唔洗補多個E-MAIL比外判??
定我要再打電話再約??

PS: 我既外判係黃+石, 同埋我係接待處同佢地對話...
而且當時有多人係度(當然唔係佢公司既人), 個個都聽到我地既對話....

作者: Newstart    時間: 4-2-2016 21:21
我都係今日上去傾~你係咪大約11點幾上去
作者: karenliu22    時間: 4-2-2016 21:31
Newstart 發表於 4-2-2016 21:21
我都係今日上去傾~你係咪大約11點幾上去

唔係....我係下午2:30上去.....
作者: ktsg    時間: 5-2-2016 12:53
咁你每日都打一次電話去確定係咪約實個時間可行
作者: keikimassu    時間: 5-2-2016 20:04
佢地都串架,雖然我只係第一個月開始供款,但同佢地咁多次對話當中我感覺佢地只係接受用電話同FAX聯絡

作者: karenliu22    時間: 5-2-2016 21:53
keikimassu 發表於 5-2-2016 20:04
佢地都串架,雖然我只係第一個月開始供款,但同佢地咁多次對話當中我感覺佢地只係接受用電話同FAX聯絡
...

最麻煩係佢地要限早上10點後....
同下午2點半後先接受電話預約....
早D打去都話唔得....
我都要返工架...
邊有可能係呢D時間打去約???
作者: keikimassu    時間: 5-2-2016 22:09
karenliu22 發表於 5-2-2016 21:53
最麻煩係佢地要限早上10點後....
同下午2點半後先接受電話預約....
早D打去都話唔得....

咁我建議你可以FAX去同佢約時間,叫佢打返俾你,寫明你唔得閒聽就留言俾你

呢間野真係唔掂,好似我欠佢地錢咁,語氣好差,不過都冇計,忍佢四年⋯⋯
作者: karenliu22    時間: 6-2-2016 01:18
keikimassu 發表於 5-2-2016 22:09
咁我建議你可以FAX去同佢約時間,叫佢打返俾你,寫明你唔得閒聽就留言俾你

呢間野真係唔掂,好似我欠佢 ...

咁你係岩岩開始???
作者: keikimassu    時間: 6-2-2016 11:08
karenliu22 發表於 6-2-2016 01:18
咁你係岩岩開始???

係呀,一月頭上左去傾生活費
作者: karenliu22    時間: 6-2-2016 11:53
keikimassu 發表於 6-2-2016 11:08
係呀,一月頭上左去傾生活費

我同佢地糾纏左1年半都未傾好....(PS:今年8月已經兩年)
作者: keikimassu    時間: 6-2-2016 15:05
karenliu22 發表於 6-2-2016 11:53
我同佢地糾纏左1年半都未傾好....(PS:今年8月已經兩年)

儘快搵佢地傾好D,我未傾之前好擔心,好忐忑
作者: cl475867    時間: 6-2-2016 16:54
如果生活費2年都未傾好, 之後要還返呢2年既錢咪好金!
作者: karenliu22    時間: 6-2-2016 17:28
cl475867 發表於 6-2-2016 16:54
如果生活費2年都未傾好, 之後要還返呢2年既錢咪好金!

都無辦法...
作者: deeyuyan    時間: 7-2-2016 15:42
寄掛號明信片, 寄前拍下, 保障自己
作者: deeyuyan    時間: 7-2-2016 16:04
兩年都未傾, 你估佢會話自己做唔到嘢, 定係瀨你唔合作唔聽電話?

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3