破產聯盟

標題: 4年其實大家點過 [打印本頁]

作者: alan1alan    時間: 28-1-2016 11:55
標題: 4年其實大家點過
我仲未開始....仲有生活費又未知....
真係唔知點....

作者: lan85    時間: 28-1-2016 15:38
我開始左2年咋, 旦講真, 哩2年個人開心左, 反而仲有錢用, 唔駛成日諗住每月還錢, 還完又要冇錢用, 再透支錢用
作者: cc4321    時間: 28-1-2016 17:13
破時收入小唔需要還錢,未破時好多野都無錢買,破左反而想買咩就買,比起未破之前生活似返個人
作者: lan85    時間: 28-1-2016 17:16
cc4321 發表於 28-1-2016 17:13
破時收入小唔需要還錢,未破時好多野都無錢買,破左反而想買咩就買,比起未破之前生活似返個人  ...

係呀, 仲可以去旅行, 我之前冇試過坐飛機去旅行, 反而哩2年可以去
作者: cc4321    時間: 28-1-2016 17:19
lan85 發表於 28-1-2016 17:16
係呀, 仲可以去旅行, 我之前冇試過坐飛機去旅行, 反而哩2年可以去

未破前一個月得千零蚊用,日日要度住點洗,破左成份糧自己洗哂,遊戲機,模型,平版,手機,想買就買
作者: Ycws448    時間: 28-1-2016 21:12
我都係甘話,破左之後,想買咩就買咩,
作者: alan1alan    時間: 28-1-2016 21:29
大家加油
作者: boeing747    時間: 29-1-2016 09:16
同意,總之好像有條逃生路
作者: yeoui    時間: 29-1-2016 10:49
而家我嚟剛入學嘅,就最擔心生活費點判
作者: boeing747    時間: 29-1-2016 11:48
唔洗擔心,總好過欠債前生活
作者: ray    時間: 29-1-2016 13:00
我都破了差不多2年,現在生活良好,生活輕鬆了,肥左二十磅,要去減肥
作者: Bkk    時間: 29-1-2016 18:49
我仲有2個月就完左呢四年生涯,初初好唔慣又失眠,又要每月入錢俾佢,都幾唔開心,不過當還債4年啦,起碼完左有覺好訓,只要你keep開支單句,失報失銷,應該冇問題,放心,加油各位
作者: BB__BB    時間: 31-1-2016 19:03
各位!我剛剛才開始!現在十分唔慣!

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3