破產聯盟

標題: 大家知唔知比收數公司既時間?? [打印本頁]

作者: tomato    時間: 23-5-2009 14:34
標題: 大家知唔知比收數公司既時間??
我想問下大家知唔知 XA亞X財務, 遲幾多日唔交錢, 先會比交數公司呢 ??
作者: hic2008    時間: 23-5-2009 16:18
個鬆d月.
作者: ngkawing    時間: 25-5-2009 18:42
你擔心d咩呀其實
如果你一申請破產(由你揾律師嗰一分鐘開始) 就即時唔需要還
佢打電話嚟揾你 你小9佢都得
佢做唔到d咩架
你有法律保障

作者: 老柴    時間: 25-5-2009 21:21
fax張呈請書出去給銀行及財仔開始 ,就應該唔會有呢d事發生。
作者: tomato    時間: 26-5-2009 01:48
因為我要等保險票, 要拖一兩星期先可以宣誓, 我驚佢地會比左收數公司, 因為中x銀行遲左7天比咭數, 第一個電話就打來話: 如果你唔入, 我地智比收數公司架 ~ 但個最低還款係450蚊
作者: bb_q_888    時間: 26-5-2009 01:59
標題: 回復 #5 tomato 的帖子
你驚就比佢... 比多450蚊..你話值唔值? (其實可以拖多一個月, 但係你日日擔驚受怕)

但你唔好入票落呢間銀行...佢有權扣起你d錢當還債 (佢已經唔信你)
作者: admin    時間: 26-5-2009 02:44
原帖由 tomato 於 2009-5-26 01:48 發表
因為我要等保險票, 要拖一兩星期先可以宣誓, 我驚佢地會比左收數公司, 因為中x銀行遲左7天比咭數, 第一個電話就打來話: 如果你唔入, 我地智比收數公司架 ~ 但個最低還款係450蚊 ...

你唔係爭好多喎。不如考慮下先啦
作者: 迷茫456    時間: 26-5-2009 03:45
我都係試過等保單票時候,hxxc我遲一日都照打來電,如果可以比得到就比佢$450,唔係就拖住佢地先等到破產............
最好同父母講出來費事到時有電話接到咪仲擔心.
作者: 一怒殺龍手    時間: 26-5-2009 18:15
交比收數公司咁又點?  佢又係人 你又係人 佢把死人聲上到黎大聲D啫

騰晒雞咁做乜  佢上到黎你陪佢癲下囉  癲佬正傳咁 佢驚過你啦 錯手隊冧佢 都係坐五年之嘛

死收數佬 死左都低X死  搞得咁過隱呀拿
作者: tomato    時間: 27-5-2009 01:39
中銀$450當然唔係問題啦, 我最危係匯x呀, 有成兩張咭加一條load, 共14萬, 遲左2個月啦, 佢今日打比我話可以hold到6月1日, 如果唔係cut 咭, 要立即比晒全數 ~ 我想問下, 你地知唔知cut咭後幾耐先比收數佬??
作者: admin    時間: 27-5-2009 02:11
我諗你唔好咁計啦。千算萬算總會出錯。(講咁自已乎?)

倒不如諗下辦法。我唔知你總欠幾多。如果真係搞唔到,就不如入紙。

我相信呢度的會員回頭睇番,都好同意。(不過呢排好多人唔滿意我喎!嘿)
作者: 迷茫456    時間: 27-5-2009 04:36
原帖由 admin 於 2009-5-27 02:11 發表

倒不如諗下辦法。我唔知你總欠幾多。如果真係搞唔到,就不如入紙。

我相信呢度的會員回頭睇番,都好同意。(不過呢排好多人唔滿意我喎!嘿) ...

完全同意admin哥講法,(我支持你努力唔好灰心)
作者: zbridgehead    時間: 27-5-2009 16:15
原帖由 tomato 於 2009-5-27 01:39 發表
中銀$450當然唔係問題啦, 我最危係匯x呀, 有成兩張咭加一條load, 共14萬, 遲左2個月啦, 佢今日打比我話可以hold到6月1日, 如果唔係cut 咭, 要立即比晒全數 ~ 我想問下, 你地知唔知cut咭後幾耐先比收數佬?? ...

係咪係獅子出糧?有糧就無咁易俾你死!cut咭後有排都未去收數?當然睇你聽唔聽電話同埋以前有無虛報資料!
作者: bb_q_888    時間: 27-5-2009 16:39
原帖由 admin 於 2009-5-27 02:11 發表

我相信呢度的會員回頭睇番,都好同意。(不過呢排好多人唔滿意我喎!嘿) ...

你做得好...亦有人唔滿意你. ( 你人氣太高...唔滿意你.)

你做得唔好...當然唔滿意你.  (你講d野唔岩聽 )

你太型...又可以唔滿意你.

你太叻...又可以唔滿意你.

你太有錢...又可以唔滿意你.

你太貧...又可以唔滿意你.

總之...一定搵...唔滿意你"機會"~

最終..你覺自己滿意咪得囉~

作者: 301    時間: 27-5-2009 16:57
原帖由 老柴 於 2009-5-25 21:21 發表
fax張呈請書出去給銀行及財仔開始 ,就應該唔會有呢d事發生。

講番正題喇

fax張呈請書出去給銀行及財仔開始 ,就應該 有定無呢d事發生呀?

似乎應該有多些喎.
作者: bb_q_888    時間: 27-5-2009 17:33
標題: 回復 #15 301 的帖子
間間唔同架...財仔係煩少少,但係XA亞X財務好似係都守法...

追數手法都不過打電話同話收唔到fax(呈請書). [係睇其他會員話,我無欠佢]

同我發現...只要你未去到收數佬"前入紙",佢地都唔特登再搵人上門,

一旦上左門就可能...你要出示呈請書,佢地收數先會收手.(當然係守法果D)
作者: tomato    時間: 28-5-2009 01:23
唔係掛, 未去到收數佬已經宣誓都會上門 ~~~~~~~~~~~~~好驚 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
作者: admin    時間: 28-5-2009 02:25
原帖由 bb_q_888 於 2009-5-27 16:39 發表

你做得好...亦有人唔滿意你. ( 你人氣太高...唔滿意你.)

你做得唔好...當然唔滿意你.  (你講d野唔岩聽 )

你太型...又可以唔滿意你.

你太叻...又可以唔滿意你.

你太有錢...又可以唔滿意你.

你太貧...又可以唔 ...

錯。只因我太型!靚!正!
作者: bb_q_888    時間: 28-5-2009 15:09
標題: 回復 #18 admin 的帖子
你係咪唔滿意我呀?
作者: admin    時間: 28-5-2009 15:15
你貼你張性感相上來我先知喎。
作者: bb_q_888    時間: 28-5-2009 15:16
標題: 回復 #17 tomato 的帖子
其一. 佢地最鍾意話收唔到fax,咪照上門收數.

另一方面...有d人成日話申請左破產...但只不過得把口,

銀行收唔到呈請書當然搵人上門.

作者: admin    時間: 28-5-2009 15:20
原帖由 bb_q_888 於 2009-5-28 15:16 發表
其一. 佢地最鍾意話收唔到fax,咪照上門收數.

另一方便...有d人成日話申請左破產...但只不過得把口,

銀行收唔到呈請書當然搵人上門.

大定小?

哈哈哈哈哈哈哈哈哈
作者: 小人物    時間: 28-5-2009 15:22
原帖由 admin 於 2009-5-28 15:20 發表

大定小?

哈哈哈哈哈哈哈哈哈

女性仲有其他唔方便添
哈哈哈哈哈哈哈哈哈
作者: admin    時間: 28-5-2009 15:24
原帖由 小人物 於 2009-5-28 15:22 發表

女性仲有其他唔方便添
哈哈哈哈哈哈哈哈哈

咦,係喎!

BBQ,究竟係邊樣方便?

哈哈哈哈哈哈
作者: 小人物    時間: 28-5-2009 15:28
原帖由 admin 於 2009-5-28 15:24 發表

咦,係喎!

BBQ,究竟係邊樣方便?

哈哈哈哈哈哈

bbq答左你啦
係"另一方便"嘛
哈哈哈哈哈哈哈
作者: bb_q_888    時間: 28-5-2009 15:33
原帖由 小人物 於 2009-5-28 15:28 發表

bbq答左你啦
係"另一方便"嘛
哈哈哈哈哈哈哈

方便---燒炭

因為要bbq

作者: 小人物    時間: 28-5-2009 15:38
原帖由 bb_q_888 於 2009-5-28 15:33 發表

方便---燒炭

因為要bbq

依家可以用電架
作者: bb_q_888    時間: 28-5-2009 15:49
標題: 回復 #27 小人物 的帖子
你方便要用電...  無問題.

但用炭係另一種風味.
作者: dik06    時間: 28-5-2009 15:52
講起bbq,我真係聽晚要去自助bbq
作者: nokia    時間: 28-5-2009 16:04
標題: 回復 #29 dik06 的帖子
係咪去西貢果啲
作者: dik06    時間: 28-5-2009 16:12
標題: 回復 #30 nokia 的帖子
元朗西鐵站
作者: nokia    時間: 28-5-2009 16:20
標題: 回復 #31 dik06 的帖子
我聽日去撞你
作者: 老柴    時間: 29-5-2009 19:00
原帖由 nokia 於 2009-5-28 16:20 發表
我聽日去撞你

帶埋啤酒去劈你隻猫。

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3