破產聯盟

標題: 各位師兄幫幫手 [打印本頁]

作者: pk367    時間: 10-12-2015 20:49
標題: 各位師兄幫幫手
我正常今年2015年11月解破
收到外判一封信全英文唔係好明
煩請各位師兄幫幫手

作者: flypig    時間: 10-12-2015 22:00
不反對自動解破信已出。任何反對應在21日內提出。

恭喜你!!
作者: pk367    時間: 10-12-2015 22:07
唔該曬師兄,咁呢張相又講咩
作者: flypig    時間: 10-12-2015 23:44
8650大元就係申破時俾破署的數目。另外俾法庭條數就無講。跟住另一面講 8650 大元點用法。。。
作者: pk367    時間: 10-12-2015 23:49
想問呢封係咪不反對通知信,可不可以直接拎去高院申請解破書?
作者: 重新戰士    時間: 10-12-2015 23:58
畢業証書!
為左你...下星期飲杯
作者: itsme    時間: 11-12-2015 00:24
pk367 發表於 10-12-2015 23:49

信是受託人發給債權人的,內容大至是,

本人及XXX, 作為以上已解除破產人身份的人士的共同財務受託人, 現擬向法院申請解除受託人職務,凡反對批准本人解除受託人職務者, 必須由本通知發出日期起計21天內通知法院,。

樓主已經解破,而關於你破產案嘅相關工作亦完成,破產條例規定受託人要向法院正式申請解除受託人職務。

封信意味著受託人好快會同你一刀兩段,但樓主還是須要向受託人申請不反對通知書的。恭喜樓主順利畢業。

作者: cc4321    時間: 11-12-2015 06:46
pk367 發表於 10-12-2015 23:49

恭喜哂,快D去高院申請解除破產令,最好上午去無咁多人,等三個星期就有
作者: boeing747    時間: 11-12-2015 09:05
恭喜晒
作者: flypig    時間: 11-12-2015 10:01
itsme 發表於 11-12-2015 00:24
信是受託人發給債權人的,內容大至是,

本人及XXX, 作為以上已解除破產人身份的人士的共同財務受託人,  ...

你o岩bor!!!
作者: yeoui    時間: 11-12-2015 18:35
師兄,其實當年你有報馬會戶口?馬會戶口有無得取消架?另外mpf要充公黎還債?
作者: pk367    時間: 12-12-2015 02:30
多謝各位師兄解答,馬會戶口要取消拿返出報資產呀,mpf就唔洗充公還債

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3