破產聯盟

標題: 凍同開新卡一問 謝 [打印本頁]

作者: halu0911    時間: 29-10-2015 22:56
標題: 凍同開新卡一問 謝
本人27號班左破產令  29號打左比外判約5號交文件 之後我問佢我7號出糧 係咪5號上黎扲埋開提款卡既信   佢話唔係  2樣野黎  佢話要交申請表 急既fax比我先 我填完fax比佢 做左野先 但我問佢我上個月公司份糧係劃線支票 噤我係咪可以照入左中x先  佢叫我唔好入  入左扲唔番d錢  噤我一心諗住d舊卡即係唔用得  要開新卡  但係今日fax我咩都無填 只係填左個人資料同2個月入息證明  轉頭佢打黎話我咩都唔填  話解凍定係開新卡  噤我問佢唔係話舊卡唔用得咩  佢又話可以一個舊就得  噤我就比番中x佢做解凍   我想問下  做解凍番中銀  係咪之後都可以用番?唔洗再開張新卡?因為我有朋友都係開新卡  無做解凍  但我出糧係中x  無計   同埋我係咪如果而家入票就會上繳曬份糧?  定要有解凍信先入票?   
作者: leung133    時間: 29-10-2015 23:31
我保留戶口,就以後都用呢個户口,所以佢先問你係保留定開新户口
作者: halu0911    時間: 30-10-2015 08:16
OK  謝   因為佢之前講到舊ac唔可以再用噤   我先怕解完  入左錢扲唔到錢同要再開新ac
作者: itsme    時間: 30-10-2015 08:29
halu0911 發表於 30-10-2015 08:16
OK  謝   因為佢之前講到舊ac唔可以再用噤   我先怕解完  入左錢扲唔到錢同要再開新ac ...

如果係綜合理財戶口之類有可能唔可以用番。不過唔存在入咗拎唔番啲錢嘅問題,因爲戶口正式凍結咗,根本入唔到支票!
作者: hohochi    時間: 30-10-2015 14:43
解番凍個戶口就用得番架啦 之後4年都要用番呢個戶口
我果時都係用中X旗下南X戶口攞左信之後就落左開戶果間分行交俾櫃位等左一陣即日就解左凍
作者: halu0911    時間: 30-10-2015 23:51
點先知道解左凍請問   我張票幾時入好???
作者: Smiley    時間: 31-10-2015 19:30
halu0911 發表於 30-10-2015 23:51
點先知道解左凍請問   我張票幾時入好???

打去銀行問咪知戶口狀態

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3