破產聯盟

標題: 剛宣誓完 等拎NO. 如果比人追緊可以點? [打印本頁]

作者: 新世界    時間: 14-10-2015 21:03
標題: 剛宣誓完 等拎NO. 如果比人追緊可以點?
小弟琴日第一次見6C ,今日已經整好份文件 比我簽哂名 宣誓完 ,6C話聽朝會人紙上法庭 ,想問下各位師兄大約幾耐先有NO. ??   如果未有NO. 之前 比6C行張收據通知佢地我已經搞緊破產 有無效架?
作者: flypig    時間: 14-10-2015 21:50
1 3/5/7日不等。佢地係儲埋一批批做
2 律師收條,一定有效。效用係收數追恆d...
你宣左誓都無用,直到有檔案號碼,即已排期ing先好通知債權人
作者: DW123    時間: 14-10-2015 22:46
係有No. 前,只可以繼續拖.....
作者: 新世界    時間: 15-10-2015 00:12
6C個邊我問左幾次 ,佢地話太約星期一/星期二有NO.   (要入表後兩天 ,星期六日除外)
作者: HKSSHK    時間: 15-10-2015 01:44
其實宣咗誓已經可以同收數公司講,你要講明已經宣誓等緊6C比NO.,佢唔信就FAX張收據比佢哋就得架啦,正正因為佢哋唔知NO幾時有,所以佢哋係唔敢再追架,佢哋只會追你攞NO.,到時你死都話等緊6C比NO.就得啦.呢個係我親身經驗,而且係6C話一宣咗誓就可以同收數佬講.
作者: flypig    時間: 15-10-2015 09:41
HKSSHK 發表於 15-10-2015 01:44
其實宣咗誓已經可以同收數公司講,你要講明已經宣誓等緊6C比NO.,佢唔信就FAX張收據比佢哋就得架啦,正正因為 ...

其實好睇對方係咩公司:
1 大銀行:如你所講
2 大的財務:兩睇.因為有一班收數會趁呢個時期博盡D.
呢個時期追數係合法的.佢可以打去你公司追都仲得.博你驚!!!
以老破法黎講,其實出左 申破NO., 佢地都可以追.直到頒令,呢個時候一追,就係犯法.
3 黑財,佢點都會追. 破後照追...

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3