破產聯盟

標題: 想請教交文件後的事 [打印本頁]

作者: Oreo    時間: 9-10-2015 13:53
標題: 想請教交文件後的事
我9月尾交文件的 當時填完表 對晒資料 個哥哥仔就比左幾份年報我 就完了

我想問幾時正式傾生活費同埋知自己唔洗開會?
另外我收到由破署寄比我關於通知我mpf公司既信 我怕會通知我公司 因為我工作都有稽核成份 如果公司知 我都會無左份工 我需要打比主任話佢知我情況嗎?等佢唔好通知我公司

麻煩大家解答
作者: flypig    時間: 9-10-2015 22:58
出糧單野後來搞成點?? 其實你可以問主任邊個跟!!幾時傾生活費唔定的。mpf 方面,你都係要問主任。你可以先出醫貓等佢過357日回覆
作者: Oreo    時間: 10-10-2015 00:49
Fly兄 我係咪話頒令當日下午去搞 銀行職員話唔可以即日搞到 要幾個工作天既。  我第二日下午打上熱線同佢講我既情況 佢即日就比我入票 之後一日就有cash了 但可能係因為我一蚊都無欠佢同埋我戶口一蚊都無 夠乾淨 所以即日幫我搞掂晒
作者: Oreo    時間: 10-10-2015 00:52
Email ??邊度可以有主任email?主任幾好人 我之前第一次頒令前 佢有提我要帶齊野 即日幫我搞銀行解凍可以帶糧出 但係我個日頒令唔成功 佢主動打比我 問我得唔得 重話有唔明可以打比佢問 到第2次終於成功 佢又教我最近銀行分行係邊 要拎咩證明。  所以我都好多謝佢
作者: Alex2233    時間: 10-10-2015 01:21
Oreo 發表於 10-10-2015 00:52
Email ??邊度可以有主任email?主任幾好人 我之前第一次頒令前 佢有提我要帶齊野 即日幫我搞銀行解凍可以帶 ...

主任就有呢樣好,我果個都同你差唔多咁易話為

人地做公務員,都係想越簡潔越少手尾野跟,唔似外判咁要''跑數''

大家幫大家,令個case最簡單化

作者: Oreo    時間: 10-10-2015 03:45
Alex兄你而家進展如何
作者: Alex2233    時間: 10-10-2015 14:32
Oreo 發表於 10-10-2015 03:45
Alex兄你而家進展如何

耳根清淨

批完生活費封信之後,直頭當左我唔存在

一樣好食好住

記得年尾交報表就得
作者: flypig    時間: 10-10-2015 14:38
Oreo 發表於 10-10-2015 00:52
Email ??邊度可以有主任email?主任幾好人 我之前第一次頒令前 佢有提我要帶齊野 即日幫我搞銀行解凍可以帶 ...

你可以call佢問佢拎架。
作者: Oreo    時間: 10-10-2015 18:57
Alex2233 發表於 10-10-2015 14:32
耳根清淨

批完生活費封信之後,直頭當左我唔存在

咁快就知道?

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3