破產聯盟

標題: 破產期內3年!到現在都未知總數 [打印本頁]

作者: alexleung621    時間: 6-10-2015 14:30
標題: 破產期內3年!到現在都未知總數
如題!3年了!我到家下還左3年錢!(外判破產管理都未計好我欠幾多錢)!以我估計如下不會太多!我可以點做!!謝謝
作者: Alex2233    時間: 6-10-2015 14:41

有乜意思,你都過左三年,唔差在等多一年,
有冇還過都係一滿四年就解破,(除非你認為現在呢一刻已還得7788,要求提早解破)

你唔洗理還左幾多,

你驚銀行收唔足會冇飯開?
大把破產爛數一蚊都收唔番

作者: cc4321    時間: 6-10-2015 15:46
你意思係破產三年內交比外判D錢差唔多夠你還以前欠落D債?有無可能呢
作者: flypig    時間: 6-10-2015 16:32
有起釘,一還外判破署即收佣。。。唔係靜止的條數。。。可能到解破日差不多清哂
作者: alexleung621    時間: 8-10-2015 17:22
我意思係破產三左年.我還欠幾多!外判無數!我破產佈個數都還得7788!(我都知外判破署即要收佣)!!我只系想知到我總結欠幾多!還有幾多!可以要求提早解破~~多謝師兄
作者: flypig    時間: 8-10-2015 18:04
alexleung621 發表於 8-10-2015 17:22
我意思係破產三左年.我還欠幾多!外判無數!我破產佈個數都還得7788!(我都知外判破署即要收佣)!!我只系想知到 ...

無人知!!得外判知!!!
因為係 COMPOUND INTEREST!!!
宜家個個供樓做MORTGAGE, 其實點計,9成以上D 人都係不清不楚.銀行叫佢科水佢照俾喇.
真係要整個 EXCEL TABLE 出黎

裡面有 起釘,有還款,而我又唔肯定你係唔係期期一樣.可能有月份有 雙糧ETC.....
好複雜的...
而且你每俾 1元,要扣起 某一百份比 做 外判的 COMMISSION.....

如果提早解破,又有所謂 SPECIAL BONUS(盛傳姐!!!!我唔知架...路邊社NEWS)

呢度無可能答你.你快問外判喇.... 你可以豪氣地講,有親人可能可以俾筆錢你一次過,
究竟仲欠幾多呢???
作者: flypig    時間: 8-10-2015 18:56

如果你問點搞 廢破令,可參考http://hkiva.org/forum.php?mod=v ... &extra=page%3D1
作者: flypig    時間: 8-10-2015 19:01
如清哂數,想搞廢破令,要搵律師。
預幾萬喇。有堂費,律師費 等等。

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3