破產聯盟

標題: 終於宣誓 [打印本頁]

作者: vividada    時間: 5-10-2015 16:56
標題: 終於宣誓
今日終於去宣誓了……佢話1至2日就上文件,其實係自己傻,拖到上月尾先攪,因為紅日而拖左啲時間

6C樓啲人話如果冇問題11月中就可頒令,而家安心等no.,雖然佢地話e王成日扮收唔到,佢話到時e mail俾我等我拎多次去分行

邦X我其實有啲擔心會追,雖然我見C兄C姐們都試過冇追

我其實應該算早決定,因年中入不敷支時已有呢個唸法,奈何唔到身體頂唔住都未去做,講真,唔想死左累及家人

感謝您們都會話我知一啲情況,希望正式頒令後好好養好身子,唔使再三不五時去醫院朝聖
作者: chanctl    時間: 5-10-2015 17:43
宣左誓都叫行多左一步, 我明天都係上去6C 度宣誓AR~~~~
作者: mark_cheung1984    時間: 5-10-2015 18:05
加油
作者: mark_cheung1984    時間: 5-10-2015 18:06
努力呀,支持你
作者: kit0229    時間: 5-10-2015 19:03
我都係今日宣

作者: vividada    時間: 5-10-2015 19:42
chanctl 發表於 5-10-2015 17:43
宣左誓都叫行多左一步, 我明天都係上去6C 度宣誓AR~~~~

一齊等到拎到no.就會過,您都保重!
作者: vividada    時間: 5-10-2015 19:43
mark_cheung1984 發表於 5-10-2015 18:06
努力呀,支持你

謝謝C兄!會頂住
作者: chanctl    時間: 5-10-2015 19:46
vividada 發表於 5-10-2015 19:43
謝謝C兄!會頂住

其實我地差晤多日子宣誓,會晤會同一日頒令@@
如果真係咁橋,4年後可以一齊慶祝畢業 ^^

作者: vividada    時間: 5-10-2015 19:52
chanctl 發表於 5-10-2015 19:46
其實我地差晤多日子宣誓,會晤會同一日頒令@@
如果真係咁橋,4年後可以一齊慶祝畢業 ^^
...

係都唔出奇,因為我都係三姓攪
作者: chanctl    時間: 5-10-2015 19:57
vividada 發表於 5-10-2015 19:52
係都唔出奇,因為我都係三姓攪

咁就真係勁有可能同一日
作者: vividada    時間: 5-10-2015 20:14
您係咪去MK宣誓?因為幫我簽個6C係要我去MK,我算好彩,其實可能我撞紅日,因為我追6C佢即搵人覆我,而上去過程都冇hard feeling,啲staff都耐心解,所以放心!聽日宣誓後,我地一齊等
作者: chanctl    時間: 5-10-2015 20:26
vividada 發表於 5-10-2015 20:14
您係咪去MK宣誓?因為幫我簽個6C係要我去MK,我算好彩,其實可能我撞紅日,因為我追6C佢即搵人覆我,而上去 ...

我第一次上去就已經係雅蘭,之後佢通知我,都係叫我返雅蘭就得,冇話要轉去其他地方,不過星期五個陣我問過最快幾時可以宣誓。
佢話同事星期一入文件,最快都星期二,不過晤可以答實我,因為我個日佢都話有5個係我之前,叫我比多2000蚊做特快,或者預我星期四,五才宣誓,我最後冇加錢,因為佢好隱約話加左錢都晤擔保我星期二一定做到宣誓

作者: vividada    時間: 5-10-2015 20:33
咁即係等一批人上,咁我地真係同班同學~因為我交嘢唔係呢度,但我話急佢叫我今日上呢度,我番工嗰區only星期三,我上去嗰日正係星期三,見到好多人上去,我唸大家就出糧快趣攪掛
作者: chanctl    時間: 5-10-2015 21:02
vividada 發表於 5-10-2015 20:33
咁即係等一批人上,咁我地真係同班同學~因為我交嘢唔係呢度,但我話急佢叫我今日上呢度,我番工嗰區only星 ...

同學你好 ^^
我有問過其他分行會否有位宣誓快d, 佢話晤會,因為旺角夠集中,好多人都係尼旺角,晤需要再轉尼轉去,而且之前我爬文,都有師兄話過三姓係等一堆人先去法庭入紙,我明天早上宣誓完都會問下係咪哩兩日可以入紙有no.
作者: vividada    時間: 7-10-2015 23:06
同學,今日6點幾我收到no,您情況如何
作者: kumiko1030    時間: 7-10-2015 23:16
恭喜你開學了!我都係身體問題加一D好唔明白理由所以破咗!窮途未必係沒路,絕處都可以逢生架!如果身體唔好返唔到工,就唔好怕醜,同政府出糧,唔好益晒D新移民同小數族裔
作者: vividada    時間: 8-10-2015 00:34
拎左no已叫入學?仲以為頒左令先叫,但謝謝C姐,但我仲想生活有寄託,暫時唔想完全唔番工,希望有多啲好似C姐您咁好人嘅C兄C姐多多指教,希望身體狀況可以好轉
作者: kumiko1030    時間: 8-10-2015 00:59
vividada 發表於 8-10-2015 00:34
拎左no已叫入學?仲以為頒左令先叫,但謝謝C姐,但我仲想生活有寄託,暫時唔想完全唔番工,希望有多啲好似C ...

有學生證號碼,等到頒令就可以讀書。
作者: kit0229    時間: 8-10-2015 01:37
我星期一宣,今日仲有人追緊我
作者: HKSSHK    時間: 8-10-2015 01:51
kit0229 發表於 8-10-2015 01:37
我星期一宣,今日仲有人追緊我

一日未宣誓一日都會追,到你宣誓後通知番所有債主就安落晒啦,前所未有咁清靜架^^
作者: kit0229    時間: 8-10-2015 02:30
我講今個星期一
作者: vividada    時間: 8-10-2015 08:01
HKSSHK 發表於 8-10-2015 01:51
一日未宣誓一日都會追,到你宣誓後通知番所有債主就安落晒啦,前所未有咁清靜架^^ ...

唔怪得,因為平日e王一到7號會追,但冇收過電話……但唔知係咪因為電話神神地收唔到呢?但佢地會打公司,尋日全日喺公司,今日就外走嘅
作者: vividada    時間: 8-10-2015 08:02
電話咁啱喺呢排short,成日收唔到,笑左
作者: chanctl    時間: 8-10-2015 17:33
vividada 發表於 7-10-2015 23:06
同學,今日6點幾我收到no,您情況如何

我未收到 no. 呀,係6c 樓打電話通知,定send. 信息?定我自己打去問架??
作者: vividada    時間: 8-10-2015 19:28
chanctl 發表於 8-10-2015 17:33
我未收到 no. 呀,係6c 樓打電話通知,定send. 信息?定我自己打去問架??

佢係SMS
作者: chanctl    時間: 8-10-2015 19:56
vividada 發表於 8-10-2015 19:28
佢係SMS

咁我應該係未有no.

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3