破產聯盟

標題: 政府工會唔會請 ? [打印本頁]

作者: 老柴    時間: 18-5-2009 00:16
標題: 政府工會唔會請 ?
如果已解除破產,想話申請政府工,會唔會有影響 ?

(當然不是紀律部隊,只是一些普通工作,例如 : 郵差,機電工程處技術員,自然護理員等等....)
作者: admin    時間: 18-5-2009 02:44
而家都有請。

理論上無影響,實際上就要睇主考個個。
作者: gpo4074    時間: 18-5-2009 09:12
標題: 回復 #1 老柴 的帖子
可以.
因為我都做緊RSS.
作者: ngkawing    時間: 18-5-2009 16:36
無關係 你唔講 根本無人知
只係借錢借唔到啫

作者: reborn    時間: 18-5-2009 18:51
標題: 回復 #4 ngkawing 的帖子
律師話: 如果間公司有問你, 你係要如實報!
作者: zbridgehead    時間: 18-5-2009 20:36
之前又話請郵差,都搵唔到的ad既!
作者: 老柴    時間: 18-5-2009 20:57
郵差申請已於2009年5月8日截止申請了
作者: zbridgehead    時間: 18-5-2009 20:59
oh my god, I miss the chance again!
作者: 老柴    時間: 22-5-2009 15:35
標題: 回復 #8 zbridgehead 的帖子
橋頭兄,你是不是 " 劍橋大學" 出來?

英文咁好?
作者: zbridgehead    時間: 22-5-2009 18:05
咪玩我啦!

其實我原本就諗住中學讀伊頓公學,之後再讀西點軍校,再才其係麥肯錫搵份工做,不過我呢的裙腳仔唔想離開媽媽,最後咪選擇左格志書院囉!
作者: 老柴    時間: 25-5-2009 22:58
標題: 回復 #10 zbridgehead 的帖子
伊頓公學? 西點軍校? 麥肯錫?

救命! 冇個識........

與社會嚴重脫節。
作者: nokia    時間: 25-5-2009 23:44
標題: 回復 #11 老柴 的帖子
係咪唔係香港架:) 我都唔識喎
作者: admin    時間: 26-5-2009 02:55
原帖由 老柴 於 2009-5-22 15:35 發表
橋頭兄,你是不是 " 劍橋大學" 出來?

英文咁好?

我當年幾乎去左讀。

真係後悔,好後悔。

其實當年屋企無錢。

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3