破產聯盟

標題: 想請教各位師兄,開中各銀行户口問題 [打印本頁]

作者: Gn43123    時間: 19-8-2015 10:54
標題: 想請教各位師兄,開中各銀行户口問題
爬文後有個問題想問下各位師兄,我8月11日入左紙申請破產,9月22上庭,然後在8月14日係中各銀行開左新戶口,個户口係咪好大機會即時凍結?我收到提款卡,但還收不到碼碼信。
作者: flypig    時間: 19-8-2015 12:48
1 邊間BANK?
2 有無牙印?
作者: Gn43123    時間: 19-8-2015 13:56
1 中各銀行,入左紙後三日先開戶口,收到提款卡,未收到密碼
作者: Gn43123    時間: 19-8-2015 13:57
2 無牙印,之前未用過呢間銀行
作者: 301    時間: 19-8-2015 13:57
入紙申破後為何須開新戶口 ?
律C 無提點過  ?

但亦冇明文不可,
但涉有多餘資產轉移之嫌,日後有機被問.
頒令前或後戶口將一併被凍結.

作者: Gn43123    時間: 19-8-2015 14:50
因為同三大銀行都拖緊數,如果出糧係佢地銀行,會被扣數,所以開中各銀行新户用黎今個月尾出糧,但爬文看到各師兄說中各銀行好大機會入不到票和出不到錢,所以問問。律師叫我入一百元去户口,試下提不提到款項。但我還未收到提款卡密碼,還未試到
作者: flypig    時間: 19-8-2015 15:58
1 素來有一種講法,中各銀行 FREEZING 快,而且 入不到票/錢,提也不出來.
但對沒有牙印的客戶是否做法一樣,我真係唔知道.可能到時要CHING 相告.

2 301 版主講法我完全同意.另外多一樣,就係 頒令後立即同主任解釋你已開新戶口,原因係出糧之用.
我睇肺有機被照,但唔可能告你姐.
因為出糧大過天.

作者: Gn43123    時間: 19-8-2015 16:19
我去開多個永膿銀行開個户口,買個保障呢個月出糧。入左紙果時都未有報呢間,咁呢間銀行都唔會知道我申請緊嫁
作者: ken2542de    時間: 19-8-2015 17:41
樓主:你係另一個topic話6c$4000攪解凍?
同埋強國銀行係出入都吾得架
作者: hohochi    時間: 19-8-2015 19:41
我破時係用強國南x銀行好伊凍左 出糧係出入都唔得

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3