破產聯盟

標題: 開戶問題 [打印本頁]

作者: 02014417a    時間: 10-8-2015 09:34
標題: 開戶問題
本人新入學, 今日聽指示去銀行先打簿, 帶埋最近3個月糧單上去見主任, 問題黎喇。。銀行打簿原來要去柜位取張今日最新結存証明, 又要走多銀行1次
作者: Alex2233    時間: 10-8-2015 10:08
我當時開戶只帶了近1個月公司糧單就可

主任10分鍾內幫我開了....走得

當然我係開新戶,可能少步驟D....

之前個永農都由得佢作廢,唔夠5000結餘又收50蚊,太煩....
作者: 02014417a    時間: 10-8-2015 10:16
依家話明今日申請, 銀行簿仔要睇到今日最新結餘先出信比你
作者: Chuchu616    時間: 10-8-2015 10:28
Ching,我岩岩8/6去主任到出信無問我呢d證明播,可能個個做法唔同,不過我要求保留獅子銀行出糧,主任就話最好開過新戶口。最終我都你攞信開新戶,依家係獅子銀行旦緊辦理開新戶。
作者: 02014417a    時間: 10-8-2015 10:32
我用開含身, 但有牙齒印, 用返永x, 但每月手
作者: 02014417a    時間: 10-8-2015 10:33
每月唔夠5千扣50law。 btw, 今日見到主任, 原來係靚女黎
作者: 301    時間: 10-8-2015 10:37
02014417a 發表於 10-8-2015 10:32
我用開含身, 但有牙齒印, 用返永x, 但每月手

唔好用永X咯,
每月要扣幾十!
食左佢好過。

作者: 02014417a    時間: 10-8-2015 10:43
每月1出. 埋柜位拎剩10拎蚊, 比佢扣啦
作者: 02014417a    時間: 10-8-2015 10:44
事關之前已同公司轉出糧戶口轉左2次, 唔想再煩到人事部
作者: 02014417a    時間: 10-8-2015 10:57
獅子請問有無最低額?
作者: ken2542de    時間: 10-8-2015 10:58
我開新户用用創X。上到去見吾到個女主任令吾令添
作者: 02014417a    時間: 10-8-2015 11:07
創x請問有無最低額?
作者: 301    時間: 10-8-2015 11:26

獅子可開一個簡易結單戶口,
無限最低存款額,
但似乎要在總行辦理。

作者: antonylkh    時間: 10-8-2015 11:52
其實開戶唔關牙齒印事,你要解凍戶口,主任先叫你比結餘佢睇,佢要睇到結餘係0先會出信幫你解凍,我之前欠痕身10個,上星期都開左新戶口,
作者: sss168    時間: 10-8-2015 11:53
創x冇最低額……我岩岩都上完去,囉開户信……我個主任都ok…都見到幾多靚女
作者: 301    時間: 10-8-2015 11:59

haha  現今主任質素好高架 !

最繁忙之九十年代前輩,
多已經陸續退下食長糧了。

作者: ken2542de    時間: 10-8-2015 13:03
02014417a 發表於 10-8-2015 11:07
創x請問有無最低額?

創興冇最低額,$10可開,有薄有卡
作者: 02014417a    時間: 10-8-2015 15:15
我原本想用返永0...拎完信去到銀行, 佢話10分鐘前取消左我之前個戶口...無仇報, 局住返主任到又打過封信,
今次我擇匯X...去到匯X先知, "儲蓄易"係比低收入人事, 或拎福利金既人仕申請, 最後開個有卡無簿, 但每月要結存5000既戶口,
仲未完...銀行話要等3星期先知批唔批, 到時寄信去屋企=.=
作者: 02014417a    時間: 10-8-2015 15:21
補充下...我頭先已經係去獅子總行申請戶口...不用錢申請...但問過職員...如果開"儲蓄易"就要2000蚊開, 但只限低收入或取福利金既人仕, 月入過萬無得諗
作者: ken2542de    時間: 10-8-2015 15:22
咁屎X鬼?用創興啦!
作者: 02014417a    時間: 10-8-2015 15:25
唔喇...攪足我成朝...上左去主任到兩轉...再轉信會煩到佢, 到時驚留下壞印象就唔好啦...唯有寄望獅子生生性性快D批出新戶口出糧-.-

作者: ken2542de    時間: 10-8-2015 15:31
02014417a 發表於 10-8-2015 15:25
唔喇...攪足我成朝...上左去主任到兩轉...再轉信會煩到佢, 到時驚留下壞印象就唔好啦...唯有寄望獅子生生性 ...

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3