破產聯盟

標題: 外判同主任分别? [打印本頁]

作者: WINGLOK    時間: 7-8-2015 09:24
標題: 外判同主任分别?

沉日交左文件,收文件間會計師楼話尼4年有咩事就揾破產主任。
其實有咩分別? 跟主任好定唔好?

作者: cc4321    時間: 7-8-2015 11:31
主任跟就恭喜哂,話哂都係公務員,本著多做多錯,小做小錯,唔做唔錯精神,原則上都唔會留難你,乜都TVB精神是是但但算,外判就唔同喇,生活費項項同你計到盡,你還多D佢地就收多D行政費
作者: boeing747    時間: 7-8-2015 12:06
點解要收行政費?我星期一就要傾生活費,唔知點情況,有無師兄提點一下注意事項
作者: Alex2233    時間: 7-8-2015 12:24

主任做公務員,人工定死左,又唔會跑俑金,按本子辦事,
越簡單既破產案越鐘意,你亦都配合佢,少麻煩比佢,大家有數

作者: boeing747    時間: 7-8-2015 12:27
我星期一就要傾生活費,唔知點情況,月入萬3,會計C 話我單身,應該要還錢,有無師兄提點一下注意事項
作者: antonylkh    時間: 7-8-2015 12:34
我都係尋日交文件,但仲未知幾時傾生活費
作者: boeing747    時間: 7-8-2015 12:36
我是外判,有無師兄提點一下注意事項
作者: WINGLOK    時間: 7-8-2015 12:44
Alex2233 發表於 7-8-2015 12:24
主任做公務員,人工定死左,又唔會跑俑金,按本子辦事,
越簡單既破產案越鐘意,你亦都配合佢,少麻煩比佢 ...

最大問题跟我個主任係幾令女, 好想日日煩佢
作者: WINGLOK    時間: 7-8-2015 12:48
antonylkh 發表於 7-8-2015 12:34
我都係尋日交文件,但仲未知幾時傾生活費

我都係
作者: WINGLOK    時間: 7-8-2015 12:50
cc4321 發表於 7-8-2015 11:31
主任跟就恭喜哂,話哂都係公務員,本著多做多錯,小做小錯,唔做唔錯精神,原則上都唔會留難你,乜都TVB精神是是 ...

黑左咁耐,終於都有樣野係好
作者: boeing747    時間: 7-8-2015 14:11
我是外判,星期一就要去, 月入萬3,會計C 話我單身,應該要還錢,
作者: hohochi    時間: 7-8-2015 16:10
準備下所需文件(糧單、合約、3年報稅紀錄)同單據(屋租、水、電、煤、電話、供養人ID COPY)
作者: WINGLOK    時間: 7-8-2015 16:39
hohochi 發表於 7-8-2015 16:10
準備下所需文件(糧單、合約、3年報稅紀錄)同單據(屋租、水、電、煤、電話、供養人ID COPY)  ...

3年報稅紀錄 去稅局 1/f 詢問搞, 塡張 form 好快就有

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3