破產聯盟

標題: 入息及還款費用一問 [打印本頁]

作者: Chubbaa    時間: 7-8-2015 01:03
標題: 入息及還款費用一問
本人已申請破產,在等宣誓
本人月入14400,在初步填寫生活費已經超出,咁點還錢??
作者: Alex2233    時間: 7-8-2015 01:12
你填唔一定佢批架

等佢出到條數,例如佢批萬二

咁你就肯定有萬二洗先,遇著特別野(例如睇醫生,換雪櫃呀呢d)

資詢左主任,可以從萬二之外,拎埋淨低果二千既額度去用,不過額外洗費一定要留單據,否則主任反口屈你亂咁洗,你蝕底,一樣要嘔番出黎
作者: cc4321    時間: 7-8-2015 11:34
唔係你填幾多就批幾多,要到見主任外判先會先逐項同你計,主任好處係手鬆D,外判就聽天由命
作者: WINGLOK    時間: 7-8-2015 12:57
我寫左 26000 (父母, 太太+仔) , 最終比佢左 CUT 又 CIT 得番 17000
不過都唔洗還
作者: antonylkh    時間: 7-8-2015 13:49
Winglok. 你收入幾多?
作者: antonylkh    時間: 7-8-2015 13:56
你唔係尋日交文件?咁快知唔使還?我都係父母,太太+仔
作者: 301    時間: 7-8-2015 14:48
WINGLOK 發表於 7-8-2015 12:57
我寫左 26000 (父母, 太太+仔) , 最終比佢左 CUT 又 CIT 得番 17000
不過都唔洗還

嘩,砌到26000.都算好野,誇張d。

還價有17000.偷笑吧,
珍惜今後咯,加油   !

作者: WINGLOK    時間: 7-8-2015 16:26
antonylkh 發表於 7-8-2015 13:49
Winglok. 你收入幾多?

作者: WINGLOK    時間: 7-8-2015 16:29
antonylkh 發表於 7-8-2015 13:56

不過初步計萛, 希望佢批到咁多
作者: WINGLOK    時間: 7-8-2015 16:34
301 發表於 7-8-2015 14:48
嘩,砌到26000.都算好野,誇張d。

還價有17000.偷笑吧,

我都好感恩, 老實就算再批少D還錢我都好願意去比
作者: Alex2233    時間: 7-8-2015 23:53
antonylkh 發表於 7-8-2015 13:56

如果純粹係交文件唔係外判,

同你傾果信係會計師或律師,咁佢只係二打六黎

見你寫26000太誇張,係咁易幫你修改下變17000

實際主任點批,又係另一條數,不過收文件條友都應該有經驗
相信都不會離17000好遠

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3