破產聯盟

標題: 星x追數一問 [打印本頁]

作者: Dove    時間: 19-7-2015 01:34
標題: 星x追數一問
本人已到律師辨妥一切文件,宣誓還收到法庭蓋章,正在等待八月尾頒令。已律師更郵寄及Fax至有關銀行,無奈還不斷收到星x寄黎嘅已交由外判代收信,金額還好浮動。外判真的會上門嗎?因家有老有細,真係唔上嚇親佢地,有任何辨法阻止嗎?
作者: lcy294    時間: 19-7-2015 03:58
唯有系報警!
作者: yan14720060    時間: 19-7-2015 08:53
收數果邊有冇打比你?
作者: kumiko1030    時間: 19-7-2015 09:21
我嗰陣冇呢啲問題喎,俾返文件佢就ok
作者: yan14720060    時間: 19-7-2015 12:43
kumiko1030 發表於 19-7-2015 09:21
我嗰陣冇呢啲問題喎,俾返文件佢就ok

C兄,你果時星乂交左比收數未?
作者: flypig    時間: 19-7-2015 12:55
急CALL 銀行,問佢咩料!!!叫佢搞掂收數....
作者: admin    時間: 19-7-2015 16:04
寫封信,包括:
1. 法庭蓋章領副本
2, 你 HK ID
3. 銀行名,追數聯絡人電話,名,幾時打過比你,要詳細D
4. 睇番邊修破產法例,提醒銀行相關行動有機會遣法,並要求破署及銀行公會作出指示或相應行動,同埋要求銀行解釋有關追數行動的法理基楚。同時保留你一切行動的權力。
5. 以電郵,傳真形式,比銀行,破署,你的律師,銀行公會,警局,議員 (唔知你找邊個或者唔找)

作者: scs79779    時間: 20-7-2015 16:47
我上次渣x交左比收數,收數佬打黎,我直接同佢講,我申請左破產啦,跟住佢叫我fax臨時破令比佢,之後佢話會幫我上報。你都可以試試
作者: Yuequ520    時間: 20-7-2015 16:49
我到有欠星X 外判佐俾人追 不過只係上面插封信 我打過去話同佢話
作者: Yuequ520    時間: 20-7-2015 16:50
叫我老破 好X搞笑
作者: kumiko1030    時間: 20-7-2015 21:48
係收數⋯⋯但嗰個姓葉冇嘢
作者: vincent    時間: 17-8-2015 22:23
如申報了,法庭會有一份臨時破產令,是有法律保護,只要你比星乂,就可以受保障,如有追數,就可以報警
作者: fe_charlene    時間: 17-8-2015 22:33
有NO就打去星X度講番, 問下佢知吾知在做什麼中~

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3