破產聯盟

標題: 申領解破令後,開港元存款戶口一問 [打印本頁]

作者: diyhard2002    時間: 23-5-2015 00:00
標題: 申領解破令後,開港元存款戶口一問

如已解破,是否各銀行都接受解破者開立港元存款戶口???

還需提供解破令嗎????

解破令還有什麼用處???

謝謝各位!!!!!

作者: hohochi    時間: 23-5-2015 02:49
開戶口要有解破證明書先得 開唔開到就係睇銀行商業決定
作者: diyhard2002    時間: 23-5-2015 05:11
hohochi 發表於 23-5-2015 02:49
開戶口要有解破證明書先得 開唔開到就係睇銀行商業決定

甘咪成世都要KEEP住張解破證明書?
作者: hohochi    時間: 23-5-2015 19:31
diyhard2002 發表於 23-5-2015 05:11
甘咪成世都要KEEP住張解破證明書?

基本上係呀
作者: flypig    時間: 23-5-2015 21:52
如果你係獸性羊,阿b,玉皇狼。。。唔需要!!!
作者: just4me    時間: 24-5-2015 02:01
咁即係去銀行開戶口時一定check你有無破過?
作者: hohochi    時間: 24-5-2015 03:04
just4me 發表於 24-5-2015 02:01
咁即係去銀行開戶口時一定check你有無破過?

銀行一查身份證就知係咪破產人仕,但就唔會知你解左破未,所以就要有果封解破證明書證明自己解左
作者: smallcat    時間: 24-5-2015 03:06
flypig 發表於 23-5-2015 21:52
如果你係獸性羊,阿b,玉皇狼。。。唔需要!!!

咁可能 將震近 將來也唔使 解破紙  有前大首照住 銀行從新聞紙上已知何時解除
作者: faiboy2    時間: 27-5-2015 07:48
咁咪要拎解破書去過膠,keep成世既話,聽人講好似好薄張野
作者: 301    時間: 27-5-2015 12:39
faiboy2 發表於 27-5-2015 07:48
咁咪要拎解破書去過膠,keep成世既話,聽人講好似好薄張野

重要文件用膠folder夾便可,
過了膠未必承認架  !
可做假.

作者: faiboy2    時間: 28-5-2015 20:06
開銀利戶口拎影印本過去得唔得?定係一定要拎正本去先開度?
作者: faiboy2    時間: 28-5-2015 20:09
想問開戶口拎影印本去得唔得?定係一定要拎正本去先開到,同埋開銀行股票戶口開唔開到呢??

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3