破產聯盟

標題: 大Q鑊,,,報漏一個債仔資料 [打印本頁]

作者: dicky_ho    時間: 2-5-2015 17:04
標題: 大Q鑊,,,報漏一個債仔資料
我上月17號去左申請破產,呢個月26號上堂,不過前日收到CITI BANK信我先醒起漏左佢,我今朝FAX左個臨時令比佢地,會唔會4年後再追我?
P.S.有冇人知AEON信用卡FAX號碼?我想FAX多次比佢地,之前用佢地官網個FAX號碼FAX過都仲追我...THX各位
作者: flypig    時間: 2-5-2015 17:09
你要係申破文件 補番......
快搵 律師...
作者: dicky_ho    時間: 2-5-2015 17:11
flypig 發表於 2-5-2015 17:09
你要係申破文件 補番......
快搵 律師...

我係自己搞的,冇搵律師,冇錢搵
會唔會影響批我破產?
作者: flypig    時間: 2-5-2015 17:13
dicky_ho 發表於 2-5-2015 17:11
我係自己搞的,冇搵律師,冇錢搵
會唔會影響批我破產?

好大問題喇.
你駛唔駛 PRINT 份 TU 睇下有無漏其他 債仔...

BTW,快 CALL 主任問佢點算.... 應該拆得掂
http://www.oro.gov.hk/cgi-bin/oro/search_c.cgi

作者: dicky_ho    時間: 2-5-2015 17:16
flypig 發表於 2-5-2015 17:13
好大問題喇.
你駛唔駛 PRINT 份 TU 睇下有無漏其他 債仔...

今日禮拜6,,,禮拜一打去問啦,,,
TU係咩?
作者: flypig    時間: 2-5-2015 17:18
dicky_ho 發表於 2-5-2015 17:16
今日禮拜6,,,禮拜一打去問啦,,,
TU係咩?

環聯,查 CREDIT 地方....要俾 $$$$$$$$$
作者: dicky_ho    時間: 2-5-2015 17:20
剛SEARCH過,冇人名提供,,,
作者: dicky_ho    時間: 2-5-2015 17:22
flypig 發表於 2-5-2015 17:18
環聯,查 CREDIT 地方....要俾 $$$$$$$$$

冇LA,得呢個漏左~~~
唯有自己上金鐘補資料?
作者: flypig    時間: 2-5-2015 17:23
dicky_ho 發表於 2-5-2015 17:20
剛SEARCH過,冇人名提供,,,

未有 RECORD,代表未入 DATABASE..有 TIME LAPSE....
你直接俾個 EMAIL,星期一打去 破署問...
EMAIL 記得 俾番 檔案 NO. 你姓名 ETC.... 佢會覆你.

如果入左 DATABASE, 應如下:
案件類別:         破產案
案件編號:         1200
案件年份:         2015
破產主任英文姓名:         ABCDE
破產主任中文姓名:         葉XX
破產主任電話號碼:         2867 XXXX

作者: flypig    時間: 2-5-2015 17:24
dicky_ho 發表於 2-5-2015 17:22
冇LA,得呢個漏左~~~
唯有自己上金鐘補資料?

我會俾 EMAIL 先...唔差一兩日....
作者: dicky_ho    時間: 2-5-2015 17:32
flypig 發表於 2-5-2015 17:23
未有 RECORD,代表未入 DATABASE..有 TIME LAPSE....
你直接俾個 EMAIL,星期一打去 破署問...
EMAIL 記得  ...

打緊,要唔要留埋手機比佢地?
作者: dicky_ho    時間: 2-5-2015 17:34
flypig 發表於 2-5-2015 17:24

打緊,要唔要留埋手機比佢地?
作者: dicky_ho    時間: 2-5-2015 17:43
flypig 發表於 2-5-2015 17:24

諗諗下留埋手機好D~E貓已腥,謝謝FLY PIG兄幫手^^
作者: dicky_ho    時間: 5-5-2015 15:53
佢地有E貓覆,話我未正式頒佈老破,自己上去問
作者: new    時間: 5-5-2015 18:03
索性上去補番,因為應該要再宣誓!
作者: dicky_ho    時間: 5-5-2015 21:18
new 發表於 5-5-2015 18:03
索性上去補番,因為應該要再宣誓!

要帶D咩?要唔要再比錢?半日搞唔搞到?
作者: new    時間: 6-5-2015 02:36

親自上,半日o.k.
作者: dicky_ho    時間: 6-5-2015 06:32
new 發表於 6-5-2015 02:36
親自上,半日o.k.

咁要帶D咩去?仲駛唔駛再比錢?
作者: new    時間: 6-5-2015 19:02
首先你有沒有打去破署問, 破產管理署 2867 2448睇吓佢so唔so你!
怕白去又或者再來失誤, 可以打去志願機構問吓,如明愛展晴中心電話﹕(852)24997828 東華三院健康理財...25480803
當然破署等個如果都係叫你上去,你可以試吓可唔可以補番。補填資料姐, 就應該唔使錢! 只係要帶八達通影印。
又或者, 你等埋第一封信;然後再找跟你個主任問!到昤可能會出現~(1)佢叫你上庭之前上去補番(2)待上庭時被打回頭補番文件(即係延期)。

作者: dicky_ho    時間: 7-5-2015 10:44
打左去問,叫我去法院做多次宣誓,填多次表 之後交反去老破嗰度
作者: flypig    時間: 7-5-2015 10:51
dicky_ho 發表於 7-5-2015 10:44
打左去問,叫我去法院做多次宣誓,填多次表 之後交反去老破嗰度

法院宣誓,據我所知,頒令後後補要科水.....好似 千幾定3千...唔肯定....
而頒令前請問清楚....
作者: dicky_ho    時間: 7-5-2015 11:23
正話打去老破問話唔駛,,,到時再問

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3