破產聯盟

標題: 上完外判,要補環聯報告 [打印本頁]

作者: idpingu    時間: 28-3-2015 11:01
標題: 上完外判,要補環聯報告
前日完見外判傾完生活費,但要補環聯報告。佢叫先親自環聯搞比246元。
有冇人見完外判後都要補?
作者: jimmykerr    時間: 28-3-2015 11:19
想請問生活費傾到幾多???收入幾多???
作者: idpingu    時間: 28-3-2015 11:24
用未扣mpf人工計搵14900左右,要還3k. 批1萬左右計埋供養阿媽。不過要分期返之前7個月條數。
作者: flypig    時間: 28-3-2015 14:17
我聽過。
個人認為外判非常之不負責任。我認為老破要俾9k+,無理由查野要問我再俾錢。相反,如果對方要我俾每一個債權人的貸款,就非常之合理。
由於老破期間,處於弱勢,9成9當行衰運,忍左去。
作者: fe_charlene    時間: 28-3-2015 20:49
flypig 發表於 28-3-2015 14:17
我聽過。
個人認為外判非常之不負責任。我認為老破要俾9k+,無理由查野要問我再俾錢。相反,如果對方要我俾 ...

如果頒令前2個月前拎個份環聯信貸報告又得吾得呢? 因為都係最UPDATE~
作者: flypig    時間: 29-3-2015 16:51
fe_charlene 發表於 28-3-2015 20:49
如果頒令前2個月前拎個份環聯信貸報告又得吾得呢? 因為都係最UPDATE~

個個外判要求唔同....... 不過即管同佢講一聲,博一博....
作者: wahtung    時間: 29-3-2015 18:28
有,當年見外判傾生活費後叫我補回環聯報告
作者: fe_charlene    時間: 29-3-2015 19:33
flypig 發表於 29-3-2015 16:51
個個外判要求唔同....... 不過即管同佢講一聲,博一博....

有得選擇,當然想省番200幾~
作者: idpingu    時間: 30-3-2015 22:39
拎個份報告唔係問題,最衰係office hour係星期一至五咋。為左份野又要請幾粒鐘去,之後又要雙掛號比返主任。唔通為左交後補文件又請假真係煩。冇諗過仲要搞咁多野。
作者: roy2014    時間: 31-3-2015 00:58
idpingu 發表於 30-3-2015 22:39
拎個份報告唔係問題,最衰係office hour係星期一至五咋。為左份野又要請幾粒鐘去,之後又要雙掛號比返主任 ...

聽外判說要求報告是最近的3個月內..之前的好像不接受..
小弟也困擾中,還款戶口未弄好..好像還款要出本票交外判..平日office hour又去不到..
真不知怎麼辦..真要找主任傾傾
作者: hohochi    時間: 31-3-2015 01:38
我開完大會見果個外判都係要我個份報告,見外判個日見完面仲有時間趕過去搞埋份報告

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3