破產聯盟

標題: 跟進四年的服務 [打印本頁]

作者: Savagerex    時間: 20-3-2015 17:56
標題: 跟進四年的服務
如題,想問有冇師兄join過?
我用唔用這服務好呢?
作者: flypig    時間: 20-3-2015 18:40
有咩需要跟進咁複雜???
填年報,支出 ,收入...THAT'S ALL!!! 有幾難????

我最掂之時,都唔會哂呢d錢.何況宜家呢!!!
作者: cc4321    時間: 20-3-2015 21:41
填份報表實報實消好容易,只係加加減減數,何解要比錢人賺
作者: Savagerex    時間: 20-3-2015 22:44
1.咁去開有咩要注意?
今日我去交資料時,個人同我講到好恐怖咁!
2.我現在人工14000,加上老婆 parttime二千幾,重有個仔讀幼稚園,父母退休,同父母住,但父母常不在香港,現在住的地方每月的差餉地租,管理費,全都由我交,暑假後會有公屋,到時又多一樣租金要比。請問各位師兄,我咁樣的情況,會唔會批我成份糧比我用,會唔會還要我還錢架?
作者: flypig    時間: 20-3-2015 23:17

簡單d講,破產就係將盤數攤出黎,俾破產官/外判去批。
但唔好以為顧問可以幫你做靚盤數。因為你只係一條友,條數一眼睇哂。你要做的,就係將所有目前支出列出,然後要求。that's all.至於將來支出,可預先報備。但人地9成9唔理你,叫你有改變先再 revise.
作者: superlemon911    時間: 21-3-2015 22:01
我果時攪破產自己攪,我去明愛聽完個講座就決定自己攪,唔使比幾千蚊人賺
作者: cc4321    時間: 22-3-2015 08:24
Savagerex 發表於 20-3-2015 22:44
1.咁去開有咩要注意?
今日我去交資料時,個人同我講到好恐怖咁!
2.我現在人工14000,加上老婆 parttime二 ...

有公屋咁依家間屋點?照租咪有二頭住家
好多人都諗住破左就唔洗或者唔應該再還錢,唔好有呢類想法,實報實消,唔好亂報開銷,你做到條數點靚都無用,最終批幾多都係由主任/外判決定
作者: smallcat    時間: 23-3-2015 01:19
superlemon911 發表於 21-3-2015 22:01
我果時攪破產自己攪,我去明愛聽完個講座就決定自己攪,唔使比幾千蚊人賺 ...

檸檬自己攪都幾聰明下wor
作者: superlemon911    時間: 25-3-2015 21:00
smallcat 發表於 23-3-2015 01:19
檸檬自己攪都幾聰明下wor

係啊,果時無咩錢,聽完又覺得唔難
作者: smallcat    時間: 25-3-2015 23:19
superlemon911 發表於 25-3-2015 21:00
係啊,果時無咩錢,聽完又覺得唔難

依家 "解左破" 後存番幾十萬先
作者: superlemon911    時間: 27-3-2015 22:04
smallcat 發表於 25-3-2015 23:19
依家 "解左破" 後存番幾十萬先

我都想啊貓兄,間唔中買下六合彩博下算喇

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3