破產聯盟

標題: 有無人未見個主任? [打印本頁]

作者: luluchow    時間: 7-2-2015 20:11
標題: 有無人未見個主任?
有個傻傻的問題想問下大家,如果跟主任,有無人4年都未見過主任?平安渡過?

作者: smallcat    時間: 7-2-2015 22:17
無見過一D唔出奇, 主任只係工作, 如電話或傳真或文件住來攪得掂, 見破者如無需要見來作用不大  你想見主任都未必得閒見你
作者: kungfu    時間: 8-2-2015 10:08
開學時匆匆見過一面,畢業禮時只係見到佢條
作者: luluchow    時間: 9-2-2015 10:29
我就係吾想見
作者: just4me    時間: 9-2-2015 15:54
我四年黎係開始時同主任傾過二次電話, 上去拎開戶信時但都唔係佢招呼我,到前兩日夠四年都無同佢接觸過, 明日交埋最後一份年報順便要求不反對信。
作者: keing81    時間: 9-2-2015 17:51
開學到呢家3個月, 都未見過, 只通過幾次電話
作者: MITKAN    時間: 9-2-2015 19:25
just4me 發表於 9-2-2015 15:54
我四年黎係開始時同主任傾過二次電話, 上去拎開戶信時但都唔係佢招呼我,到前兩日夠四年都無同佢接觸過, 明 ...

恭喜師兄就黎解破!
作者: MITKAN    時間: 9-2-2015 19:28
keing81 發表於 9-2-2015 17:51
開學到呢家3個月, 都未見過, 只通過幾次電話

睇過咁多回覆,發現好多都係好少見主任,多數以書信/電話來往,
好似唔見好過見咁
作者: luluchow    時間: 9-2-2015 20:38
我都希望4年都吾會見,可以平安渡過
作者: keing81    時間: 10-2-2015 10:29
MITKAN 發表於 9-2-2015 19:28
睇過咁多回覆,發現好多都係好少見主任,多數以書信/電話來往,
好似唔見好過見咁 ...

吾見好過見, 因為見親都吾方係好野~~
作者: 先死後生    時間: 11-2-2015 12:24
一年見一次原因加左人工要求加生活費
作者: ac0213    時間: 11-2-2015 17:01
我總共見過三次,第一次拎[戶口解凍信];第二次傾還款安排,第三次係因為資料未齊,每次主任都有錄音為證.
作者: 歐生    時間: 4-3-2015 23:36
我都系跟主任,4年未見過佢,每年準時交功課就得啦
作者: kumiko1030    時間: 6-3-2015 04:02
我開學都冇見過佢
作者: ironman666    時間: 27-3-2015 00:11
我13號交完文件,未見過主任傾生活費,係咪因為我報無業家庭主婦,所以唔會見住?依家成日心掛掛又驚miss call,希望快啲見完開始破產生活,咁我可以安心湊bb
作者: nelson_cml    時間: 27-3-2015 20:39
開新帳户時見過一次,之前交完文件第3日比佢sm因冇寫出生日期,話外判交文年冇睇,之後家下過左1日都未打比我,想知咩時間知洗唔洗開會,同咩時間知咩時間知要還多少錢
作者: 小浩南    時間: 27-3-2015 22:17
我就真係一次都無見過, 交文件我係交上律師樓代收, 之後開戶口信係寄俾我, 最後解除破產信佢就放低係一個職員到叫我上去攞, 4年黎我只係同主任通過大約2至3次電話, 重來未見過面
作者: willbegood    時間: 20-4-2015 18:58
ironman666 發表於 27-3-2015 00:11
我13號交完文件,未見過主任傾生活費,係咪因為我報無業家庭主婦,所以唔會見住?依家成日心掛掛又驚miss c ...

hi
咁你被法院頒領左未?
作者: ironman666    時間: 25-4-2015 00:12
我已經3月10號頒咗領,3月13號上律師樓交齊文件,但到依家都未傾生活費未見過主任,期間收過信大致係俾保險公司同積金局話我破咗產
作者: willbegood    時間: 25-4-2015 00:25
ironman666 發表於 25-4-2015 00:12
我已經3月10號頒咗領,3月13號上律師樓交齊文件,但到依家都未傾生活費未見過主任,期間收過信大致係俾保險 ...

點解頒領左,仲要上律C樓交文件?
交啲咩㗎,thx

作者: casualking    時間: 25-4-2015 00:34
我五年半都未見過,除了要求佢加生活費,電聯過一次,失望的是聽來是40以上女士,最終好人的批准我
作者: 197825    時間: 25-4-2015 13:36
我未見過,因為我外判的
作者: ironman666    時間: 26-4-2015 22:45
月結單,保險,強積金,水電煤,收入證明,租單。。。全部副本
作者: willbegood    時間: 11-5-2015 12:06
頒令後,交這些文件上律師樓還有咩用?
作者: willbegood    時間: 11-5-2015 16:43
小浩南 發表於 27-3-2015 22:17
我就真係一次都無見過, 交文件我係交上律師樓代收, 之後開戶口信係寄俾我, 最後解除破產信佢就放低係一個職 ...

小浩南,你是否外判的?
作者: 小浩南    時間: 13-5-2015 22:52
willbegood 發表於 11-5-2015 16:43
小浩南,你是否外判的?

唔係, 我係破產管理處主任跟的, 所以好好彩, 4年都未見過主任, 電話都係通過2至3次, 每次都係幾分鐘 無風無浪就過左4年。
作者: willbegood    時間: 15-5-2015 15:56
197825 發表於 25-4-2015 13:36
我未見過,因為我外判的

咁你又使唔使見外判,外判到有咩搞
作者: 197825    時間: 16-5-2015 03:15
willbegood 發表於 15-5-2015 15:56
咁你又使唔使見外判,外判到有咩搞

其實當日收到邊個外判跟我果時
我就第一時間打比個外判,約時間
我見左兩次
一次係帶齊文件
2次係果時岩岩路過補番份銀行入數記錄
之後都打過兩次電話比佢
問下D小問題,之後就無搵過佢

作者: 四_少    時間: 16-5-2015 21:56
我四年來,從來都未見過受托人律師。全部係師爺招呼我
作者: 要破產    時間: 16-5-2015 22:25
見親冇好野

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3