破產聯盟

標題: 申請左用 bouns 買野問題!!!! [打印本頁]

作者: sf17    時間: 31-1-2015 10:56
標題: 申請左用 bouns 買野問題!!!!
攪左咁耐, 終於都批左, 我之前申請買電腦同買衣櫃, 但批得一半(電腦錢同衣櫃錢O既一半) 唔係我份 BOUNS O既一半喎。
買到一樣, 買唔到第2樣,
咁我想問係唔係申請左兩樣就要買哂兩樣...因為我都無多如錢自己貼出黎買啦。
其實真係好唔開心, D BOUNS 明明係自己, 但又唔可以全部擁有...做成年野就係等呢份 BOUNS...唉!!!

咁係唔係一定要買哂兩樣, 仲有如果我買其中一樣, 但價錢係平過佢批比我個數, 咁會唔會有問題呀????

作者: MITKAN    時間: 31-1-2015 18:12
呢層就真係要問返清楚,唔好估估下,費時比人話虛報,
不過照道理佢係根據電腦+衣櫃 2樣黎批個價比你,就預樓主要買足兩樣兼唔可以有錢剩,
佢批得一半比樓主就預樓主:
1. 自己貼錢
2. 買平D既電腦同衣櫃
不過都係個句,問返清楚好D
作者: cc4321    時間: 1-2-2015 09:22
佢批比你,一係你唔要,一係你最好兩樣都買最多買平D,唔係到年報無果樣野單據你點解釋
BOUNS唔可以全部擁有,你個人所有收入都已經唔再屬於你,破產就係咁
作者: sf17    時間: 2-2-2015 10:09
cc4321 發表於 1-2-2015 09:22
佢批比你,一係你唔要,一係你最好兩樣都買最多買平D,唔係到年報無果樣野單據你點解釋
BOUNS唔可以全部擁 ...

我無諗過會係咁O架...咁麻煩...好慘呀!!!

作者: sf17    時間: 2-2-2015 10:11
MITKAN 發表於 31-1-2015 18:12
呢層就真係要問返清楚,唔好估估下,費時比人話虛報,
不過照道理佢係根據電腦+衣櫃 2樣黎批個價比你,就 ...

自己有錢貼就唔駛申請破產啦~~唉!!!!
作者: moon1224    時間: 2-2-2015 10:45
BONUS唔可以全部擁有好唔開心?
如果你唔係破產, 你出BONUS咪又係要攞嚟還債.
你D債主借左錢俾你, 你一吓破產就唔洗還(OR 還少D), 係咪佢地先應該唔開心呢?

作者: sf17    時間: 2-2-2015 17:17
moon1224 發表於 2-2-2015 10:45
BONUS唔可以全部擁有好唔開心?
如果你唔係破產, 你出BONUS咪又係要攞嚟還債.
你D債主借左錢俾你, 你一吓破 ...

你講得岩,
但唔多唔少都會有唔開心的。
作者: moon1224    時間: 2-2-2015 17:37
sf17 發表於 2-2-2015 17:17
你講得岩,
但唔多唔少都會有唔開心的。

睇開D啦
老破已還少好多, 我認為我地已經著數左
唔破都破左啦, 諗野正面D自己都好過D,
香港有得老破捱四年舊債一筆勾銷, 如果大陸點都要還, 除非你著草

作者: sf17    時間: 2-2-2015 17:43
moon1224 發表於 2-2-2015 17:37
睇開D啦
老破已還少好多, 我認為我地已經著數左
唔破都破左啦, 諗野正面D自己都好過D,

係o既, 4年....話長唔長話短唔短...
開心, 會快過d...
作者: MITKAN    時間: 2-2-2015 22:30
sf17 發表於 2-2-2015 17:43
係o既, 4年....話長唔長話短唔短...
開心, 會快過d...

睇開D,食得,訓得,走得已經係福氣,抱住正面樂觀心態,日子好快過~
作者: hohochi    時間: 3-2-2015 20:09
平常心睇開D,四年好快過

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3