破產聯盟

標題: 要轉手了... [打印本頁]

作者: roy2014    時間: 23-1-2015 01:40
標題: 要轉手了...
剛收到信要開債權人會議..本人剛入學不久,資料是交6C行再跟主任,未傾生活費.
想問一下各C-CHING,之前報給主任的初步表格是否已沒用, 要否從新填表及出示的支出費用單..要最新嗎..舊的已沒用?
如新填表格收入的金額是包括強積金在內..或是扣起強積金金額為佳?
如問主任會否告知外判名稱..

作者: hohochi    時間: 23-1-2015 02:10
開債權人會議當日會話你知係邊個債主要求開會同埋邊個外判跟你,外判當日都有代表在場,會同講解一下同會約你邊日幾點再去外判辦公室到交文件同埋會有份表格交俾你要你到交文件果日交,支出費用單最好係最新,舊單都要keep.
作者: cc4321    時間: 23-1-2015 09:48
其實係咩情況下先會開債權人會議?見只係有部分師兄要咁做,係咪要爭佢地好多錢定點
作者: keing81    時間: 23-1-2015 11:07
cc4321 發表於 23-1-2015 09:48
其實係咩情況下先會開債權人會議?見只係有部分師兄要咁做,係咪要爭佢地好多錢定點  ...

我諗係睇彩數,
作者: moon1224    時間: 23-1-2015 15:19
我都想知......
又如果破產人係失業, 係咪一定唔會外判?
(因為點都唔會有$還)
作者: cc4321    時間: 23-1-2015 16:59
moon1224 發表於 23-1-2015 15:19
我都想知......
又如果破產人係失業, 係咪一定唔會外判?
(因為點都唔會有$還) ...

我可以好肯肯定咁答你,唔係,我老破時失業中,一樣比左外判,好好彩個外判都好好,早前果六千蚊又比我用,期間無煩我過
作者: cc4321    時間: 23-1-2015 17:01
keing81 發表於 23-1-2015 11:07
我諗係睇彩數,

咁就真係睇天做人
作者: roy2014    時間: 24-1-2015 14:25
hohochi 發表於 23-1-2015 02:10
開債權人會議當日會話你知係邊個債主要求開會同埋邊個外判跟你,外判當日都有代表在場,會同講解一下同會約 ...

有朋友在會議中按之前資料傾埋生活费,機會大嗎?有無師兄相同。。
作者: hohochi    時間: 24-1-2015 15:08
roy2014 發表於 24-1-2015 14:25
有朋友在會議中按之前資料傾埋生活费,機會大嗎?有無師兄相同。。

咁就唔知了
作者: keing81    時間: 26-1-2015 11:35
cc4321 發表於 23-1-2015 17:01
咁就真係睇天做人

係啊~~ 但願平安渡過4年
作者: moon1224    時間: 26-1-2015 12:47
cc4321 發表於 23-1-2015 16:59
我可以好肯肯定咁答你,唔係,我老破時失業中,一樣比左外判,好好彩個外判都好好,早前果六千蚊又比我用,期間 ...

咁外判咪白做?
作者: cc4321    時間: 26-1-2015 16:20
moon1224 發表於 26-1-2015 12:47
咁外判咪白做?

投呢D外判單,政府有錢比返佢,點會白做?只係佢唔好彩跟著我唔洗還錢無外塊(行政費)收

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3