破產聯盟

標題: 債權人會議問題 [打印本頁]

作者: idpingu    時間: 6-11-2014 00:13
標題: 債權人會議問題
小妹今年8月正式開學,交晒文件。但未有正式傾生活費,今日收到封顧問推銷信話見我個名登左係債權人會議通知上,sell我搵佢地幫手。其實我冇收到信同主任電話,現在個心好擔心。
作者: keing81    時間: 6-11-2014 10:54
直接打去問主任報告呢件事, 睇下主任點回答, 吾洗擔心~~
作者: idpingu    時間: 6-11-2014 22:17
今日收到主任電話通知我明天債權人大會改期。我就同佢講之前冇收過通知,咁佢就好快解釋比我聽呢個會其實係聽結果我個case批比佢地定律師行跟。仲話過程只要五分鐘,佢仲同我講雖然法定要出席但因為有唔少人請唔到假所以冇出席。如出席唔到只要之前通知佢就可以,佢過往都冇追討過唔出席人士。

雖然佢講得好輕鬆,始終都擔心批左比殺手跟。
作者: keing81    時間: 7-11-2014 11:34
idpingu 發表於 6-11-2014 22:17
今日收到主任電話通知我明天債權人大會改期。我就同佢講之前冇收過通知,咁佢就好快解釋比我聽呢個會其實係 ...

順其自然啦~~主任同殺手都係差吾多~~好似我主任咁, 咩都跟得好捉, 咩都出晒信, 我呢家都等緊結果,
但只要我地做番自己該做既野, 殺手都耐我地吾河~~加油啦
作者: smallcat    時間: 8-11-2014 01:38
idpingu 發表於 6-11-2014 22:17
今日收到主任電話通知我明天債權人大會改期。我就同佢講之前冇收過通知,咁佢就好快解釋比我聽呢個會其實係 ...

放鬆啦, 依家十件有5件以上係外判, 我地既含正野長官都要搵水, 何況D外判公司?

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3