破產聯盟

標題: 剛剛見完外判,知道派彩了 [打印本頁]

作者: LiMing    時間: 4-8-2014 16:27
標題: 剛剛見完外判,知道派彩了
我人工計埋雙糧 16,000 要還3500, 剛剛計出來我家庭支出只有6800 我被嚇到呆然,以為每月要還成皮野......最後,外判話係人工百分比還,才鬆口氣......我個外判講 出境超過15分鐘都要申報 我都唔知點解咁嚴

作者: flypig    時間: 4-8-2014 16:40
.我個外判講 出境超過15分鐘都要申報 我都唔知點解咁嚴

做戲!! 你唔報佢點知姐!!!除非你揚威海外,威到番香港.

出境咪FAX 張FORM,小事姐
作者: benny141    時間: 4-8-2014 16:40
禾出入境多次冇報過
作者: LiMing    時間: 4-8-2014 16:58
係,我每次都要填form fax
作者: alan1872333    時間: 4-8-2014 18:37
你單身?唔洗供養父母?
作者: sandysoso    時間: 4-8-2014 21:21
要還人工的百分之幾呢?
你供養多少人呀,我一拖四,接近二萬,是否俾少左?
作者: LiMing    時間: 4-8-2014 21:37
外判話我媽得50歲又有工作全職,我又無老豆,所以唔可以計要供養母親,佢計要還錢=我人工21%左右
總之少過我找minpay好多 我已經覺得okay 無議論過還錢金額
作者: sandysoso    時間: 4-8-2014 21:41
我有些支出冇計,冇同主任要返。
我都滿意主任批的支出。
作者: sandysoso    時間: 4-8-2014 21:43
LiMing 發表於 4-8-2014 21:37
外判話我媽得50歲又有工作全職,我又無老豆,所以唔可以計要供養母親,佢計要還錢=我人工21%左右
總之少過 ...

你一個人可以批到12500,恭喜你了!
作者: smallcat    時間: 4-8-2014 22:21
師兄, 如果你出境14分鐘59秒9 咁點算?
作者: chongxin    時間: 4-8-2014 22:37
smallcat 發表於 4-8-2014 22:21
師兄, 如果你出境14分鐘59秒9 咁點算?

good queston la
作者: LiMing    時間: 4-8-2014 23:46
1)其實係岩岩交文件,傾生活費,但佢都話要等債權人accept, 希望批得成啦,如果要我還5000-10000我即刻辭工,唔做野一蚊都唔還
2)14分59秒 應該唔洗申報,但排隊過關,我都無可能出入少過15分鐘,除非老破有特別通道
作者: smallcat    時間: 5-8-2014 17:56
chongxin 發表於 4-8-2014 22:37
good queston la

咁即係次次叫樓主報  就算來回深圳無乜人, 自助過關, 15分鐘內係可以, 但如肚痛爆次石又點計?

依家個社會已經去到無法無天既地步  睇下打理緊魚港既人就知  所以  外判會愈來愈多野同D新人玩
作者: LiMing    時間: 6-8-2014 08:53
如果成日報同一個人支付我旅費,會唔會被起底,查究明白?
作者: kungfu    時間: 6-8-2014 13:59
LiMing 發表於 6-8-2014 08:53
如果成日報同一個人支付我旅費,會唔會被起底,查究明白?

係我就根本唔會考慮通知受託人,四年來受託人一次都未揾過我,得閒過頭咩
作者: hohochi    時間: 6-8-2014 14:23
kungfu 發表於 6-8-2014 13:59
係我就根本唔會考慮通知受託人,四年來受託人一次都未揾過我,得閒過頭咩 ...

佢個外判指明離境15分鐘都要申報

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3