破產聯盟

標題: 新手一問 [打印本頁]

作者: 戰魂01    時間: 31-7-2014 19:41
標題: 新手一問
大家好!!
我想問一下
我已經逃避左銀行卡數差唔多有一年(一年前佢出過信話搵收數公司收返條數另要俾返30%錢收數公司)
最近係網上理財已經搵唔到我差呢間渣X卡數個金額
係咪代表佢已經將條數賣左俾財仔??

同埋我E+可以申請重組嗎?
我唔知道E+自己欠債幾多同欠邊個錢?(因為銀行出信個陣佢話要俾多30%收數公司當收數錢)

同埋如果我破產前可以自己租屋住同申請家居上網嗎?
到時破產時可以填落生活開支嗎?

唔該有冇好心人可以解答我啊!?
THX!
作者: flypig    時間: 31-7-2014 20:34
1 同埋如果我破產前可以自己租屋住同申請家居上網嗎?
2 到時破產時可以填落生活開支嗎?

1 可以
2 租屋一定得. INTERNET 多數得,但有個案唔批.當然人地唔批你都可以 自己俾...
唔批原因係 唔好彩.
作者: flypig    時間: 31-7-2014 20:35
1 同埋我E+可以申請重組嗎?
2 我唔知道E+自己欠債幾多同欠邊個錢?(因為銀行出信個陣佢話要俾多30%收數公司當收數錢)

1 申請一定得.批唔批就好多因素如你人工,負債.
2 你打俾BANK直接問.或者可以MAKE 個APPOINTMENT.

GOOD LUCK!!!

作者: 戰魂01    時間: 31-7-2014 20:40
師兄
請問生活支出大約可以點樣填啊?
可唔可以教教?! THX

作者: chongxin    時間: 31-7-2014 21:38
戰魂01 發表於 31-7-2014 20:40
師兄
請問生活支出大約可以點樣填啊?
可唔可以教教?! THX

如果你委託6c做破產﹐可以咨詢6c的意見﹐
大部分生活都是實報實消的
這個網有很多例子﹐
你再查查就可以了

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3