破產聯盟

標題: 求教填初步訊問 [打印本頁]

作者: kumiko1030    時間: 15-6-2014 14:56
標題: 求教填初步訊問
我想問下,一本本嗰份同我上網print的係咪一樣?因為我好似見唔到送禮物嗰到=-="

首先我想問下可吾可以頒令前幾日打去問咗主任寫定封開戶信俾我?同埋可唔可以用返原本個戶口呢=-=? 我個繳費聆功能,唔想開過第二個=-="

份表有一part係做生意我係咪可以skip咗怇?

我想問下我填到唔識填的時候可唔可以空咗佢先,交表再問架=-=?

我有個馬會戶口但嚮入紙前取消咗,咁使唔使寫返出嚟?仲有就係我之前有個強國戶口但我應該得返三十幾蚊嚮入邊,但我唔見咗簿仔咁可以點算呢?

作者: flypig    時間: 15-6-2014 15:26
首先我想問下可吾可以頒令前幾日打去問咗主任寫定封開戶信俾我?同埋可唔可以用返原本個戶口呢=-=? 我個繳費聆功能,唔想開過第二個=-="

份表有一part係做生意我係咪可以skip咗怇?
你有無做生意呢??? 無就 劃左佢

我想問下我填到唔識填的時候可唔可以空咗佢先,交表再問架=-=?
先填識填,唔識填就問6C 呢
你地個個俾左錢,點都要佢俾番D SERVICE 喇.

我有個馬會戶口但嚮入紙前取消咗,咁使唔使寫返出嚟?仲有就係我之前有個強國戶口但我應該得返三十幾蚊嚮入邊,但我唔見咗簿仔咁可以點算呢?
1 馬會戶口已CANCEL, 不需填.
2 法律規定,多於$50 HKD 就可當你轉2 資產,宜家少於$50 .加上係第2度,港府無得CHECK,
因為一國兩制.結論係不需要.IN CASE佢追究,因為少於$50. 你都無事

作者: kumiko1030    時間: 15-6-2014 17:10
flypig 發表於 15-6-2014 15:26
首先我想問下可吾可以頒令前幾日打去問咗主任寫定封開戶信俾我?同埋可唔可以用返原本個戶口呢=-=? 我個繳 ...

佢話可以解釋唔可以同我填
作者: kumiko1030    時間: 15-6-2014 17:11
明白了F兄
作者: flypig    時間: 15-6-2014 17:22
kumiko1030 發表於 15-6-2014 17:11
明白了F兄

反而我唔係太明.
照計呢份表同 申破時的 資料 差唔多,
你邊度有 疑難???

bTW,我就係無6C,有個問題同 外判拗. 我認為 應該咁,填,外判不同意.
點知拗拗下佢公司開大會.
我坐左成粒鐘,跟手太無聊,連外判檯頭本書(講功夫的)都睇左大半本.
外判同事頂我唔順,叫我交文件就得.
作者: kumiko1030    時間: 15-6-2014 17:59
flypig 發表於 15-6-2014 17:22
反而我唔係太明.
照計呢份表同 申破時的 資料 差唔多,
你邊度有 疑難???

因為嗰份律師填
作者: 笨笨狼    時間: 15-6-2014 18:22
kumiko1030 發表於 15-6-2014 17:59
因為嗰份律師填

6C幫妳填申請表時, 沒有給回一份副本給妳嗎?(當時我用的6C把一份他們打好的副本給我) 之前我是跟回申請表副本參考(抄下)填的, 如果不明白就先不填, 到時再問. 另外收件的如果認為有問題時, 他們會要求你再填/修改後補簽名.
(基本上是和申請時填的是差不多, 唯一最大分別是, 可能是生活收支那份, 收件的可能要當時人再填, 不一定和申請時一樣.)
作者: wvovw    時間: 15-6-2014 19:57
kumiko1030 發表於 15-6-2014 17:10
佢話可以解釋唔可以同我填

唔系嘛?我去交表果陣,有好多唔識填,系他問我,我答,然后寫答案落去,有D他系直接話我知我填。
作者: 笨笨狼    時間: 15-6-2014 20:09
wvovw 發表於 15-6-2014 19:57
唔系嘛?我去交表果陣,有好多唔識填,系他問我,我答,然后寫答案落去,有D他系直接話我知我填。 ...

是看遇上了什麼對手吧, 有些真的很兇, 一問三不知, 不過我遇到的和W兄的一樣好, 什麼都會教的. (反正他們都是代收件, 沒有什麼利益關係, 我當時收件的也是6C樓)
作者: kumiko1030    時間: 15-6-2014 21:44
笨笨狼 發表於 15-6-2014 18:22
6C幫妳填申請表時, 沒有給回一份副本給妳嗎?(當時我用的6C把一份他們打好的副本給我) 之前我是跟回申請表 ...

有呀,
作者: 笨笨狼    時間: 15-6-2014 22:03
kumiko1030 發表於 15-6-2014 21:44
有呀,

那副本一般是用英文, 其實初步問訊表格內容是大同小異的......, 申請表是交給法院, 初步問訊是交給破署的文件.
作者: kumiko1030    時間: 15-6-2014 22:20
笨笨狼 發表於 15-6-2014 22:03
那副本一般是用英文, 其實初步問訊表格內容是大同小異的......, 申請表是交給法院, 初步問訊是交給破署的 ...

我填都有問題上嚟呢到問下先
作者: kumiko1030    時間: 15-6-2014 22:21
支出嗰到可以唔一樣嘛?之前用返工同未有綜援做標準
作者: ray    時間: 15-6-2014 22:27
我收表間会計師樓又幾好人啵,同我有傾有講,我電費寫500佢話好似多左D,佢話一般人都係寫250-300,跟住我話我無煤气全用電,咁佢話甘就可以填多D,最後計完剩一千零幾,佢仲問我想還几多,我話乜唔係剩几多還几多既咩,咁佢話你自己揸主意啦.好奇怪.
作者: kumiko1030    時間: 15-6-2014 22:37
ray 發表於 15-6-2014 22:27
我收表間会計師樓又幾好人啵,同我有傾有講,我電費寫500佢話好似多左D,佢話一般人都係寫250-300,跟住我話我 ...

嘩勁好!

作者: kumiko1030    時間: 15-6-2014 22:41
之前律師同我報:
eating=5000
traveling=1000
hair cut=200
clothing=500
rent=838
water, gas, electric=700
internet=160
mobile=600

因為我冇有線電話,travel係預咗我可能會坐的士出入,佢話寫大D唔得先再傾...
作者: 笨笨狼    時間: 15-6-2014 22:59
ray 發表於 15-6-2014 22:27
我收表間会計師樓又幾好人啵,同我有傾有講,我電費寫500佢話好似多左D,佢話一般人都係寫250-300,跟住我話我 ...

因為如果她們只是收表, 那生活費問題是由受託人來決定的, 那麼填了的生活費, 接不接受, 是由受託人再和破產人商討.
作者: 笨笨狼    時間: 15-6-2014 23:08
kumiko1030 發表於 15-6-2014 22:41
之前律師同我報:
eating=5000

如果沒有了工作, 有些數字可能要減少, 比方:
eating=5000 (可能要填回公價3K-3K5)
hair cut=200
clothing=500 (衣服可能沒有那麼多)
rent=838
water, gas, electric=700
internet=160
mobile=600 (電話費可能偏高)
至於師妹如果有醫生紙, 其實可以加醫療費.
不過, 可以先照寫, 當收件人如果認為不成, 她們會要求再填過. (之前我也是先照填申請時的數據)
作者: kumiko1030    時間: 15-6-2014 23:16
笨笨狼 發表於 15-6-2014 23:08
如果沒有了工作, 有些數字可能要減少, 比方:
eating=5000 (可能要填回公價3K-3K5)

我煮唔到飯,一定要叫外賣=-=" 所以寫多
1000交通費包的士錢
作者: flypig    時間: 16-6-2014 00:11
kumiko1030 發表於 15-6-2014 17:59
因為嗰份律師填

你快D 拎番副本,唔係 唔 一致
作者: kumiko1030    時間: 16-6-2014 00:30
flypig 發表於 16-6-2014 00:11
你快D 拎番副本,唔係 唔 一致

就係上面嗰條數囉,但我宜家收入改變咗嘛,之前寫緊傷殘金,今日要改綜援金,屋租都冇埋,因為社署直接俾=-="
作者: 笨笨狼    時間: 16-6-2014 12:39
kumiko1030 發表於 15-6-2014 23:16
我煮唔到飯,一定要叫外賣=-=" 所以寫多
1000交通費包的士錢

所以師妹到時一定要準備好醫生證明信, 以證明妳的需要.
比方, 飯錢及交通費就要靠這信來證明了,
如果和醫生熟, 最好有加形容, 例如出了什麼狀況, 以至日常生活/工作也受到影響........

作者: flypig    時間: 16-6-2014 15:50
kumiko1030 發表於 16-6-2014 00:30
就係上面嗰條數囉,但我宜家收入改變咗嘛,之前寫緊傷殘金,今日要改綜援金,屋租都冇埋,因為社署直接俾 ...

點解要填完申破再填初步XXXXXXX

我理解係,情況可能有變.
如果你申破時住開10K,宜家搬去8K,就以UPDATED 為主.
到時交租單.

事實上,就算你填完 初步XXXXXXX, 當你的 使費改變,都要通知外判/主任.
呢期一個常見係加租.
作者: kumiko1030    時間: 16-6-2014 17:05
笨笨狼 發表於 16-6-2014 12:39
所以師妹到時一定要準備好醫生證明信, 以證明妳的需要.
比方, 飯錢及交通費就要靠這信來證明了,
如果和醫 ...

主診醫生放大假,好在之前啲信電腦有record,希望嚟緊覆診個醫生可print返之前主診寫的信啦
作者: kumiko1030    時間: 16-6-2014 17:06
寫信嗰個down grade咗
作者: kumiko1030    時間: 16-6-2014 17:08
其實係佢冇寫醫療開支,我叫佢寫多項,佢加大咗我食飯
作者: flypig    時間: 16-6-2014 17:15
kumiko1030 發表於 16-6-2014 17:08
其實係佢冇寫醫療開支,我叫佢寫多項,佢加大咗我食飯

食飯隨時俾人REJECT
一般批 3K- 3K半.

如果你好大份,就可以叫高D 價.
你有無欣宜/衛C 個體形先???

作者: Ivychow121    時間: 16-6-2014 17:27
我唔識填果d見外判時教埋我~同埋破左產唔係唔可以搭的士架咩?
作者: kumiko1030    時間: 16-6-2014 18:09
flypig 發表於 16-6-2014 17:15
食飯隨時俾人REJECT
一般批 3K- 3K半.

但我自己煮唔到飯食,要叫外賣。。。。餐餐都食街外野

我本來叫佢寫個買藥錢俾我,點知佢加大咗我個飯錢,藥錢一個月都要600
作者: kumiko1030    時間: 16-6-2014 18:16
Ivychow121 發表於 16-6-2014 17:27
我唔識填果d見外判時教埋我~同埋破左產唔係唔可以搭的士架咩?

有需要可以搭,佢唔批我會問返佢,係咪我腳攰,再行唔到,係咪下下報警定叫白車?
作者: Ivychow121    時間: 16-6-2014 18:23
kumiko1030 發表於 16-6-2014 18:16
有需要可以搭,佢唔批我會問返佢,係咪我腳攰,再行唔到,係咪下下報警定叫白車? ...

哦~~
作者: kumiko1030    時間: 16-6-2014 18:25
Ivychow121 發表於 16-6-2014 18:23
哦~~

破產管理署都係咁講
作者: kumiko1030    時間: 16-6-2014 18:26
其實初步訊問開支到使唔使改少少,我仲有關愛基金嘅1500/月,拎到今年十月
作者: kumiko1030    時間: 16-6-2014 18:29
笨笨狼 發表於 15-6-2014 20:09
是看遇上了什麼對手吧, 有些真的很兇, 一問三不知, 不過我遇到的和W兄的一樣好, 什麼都會教的. (反正他們 ...

我收件係會計師樓。。。。仲要去到港澳碼頭對面
作者: 要破產    時間: 16-6-2014 19:34
首先我想問下可吾可以頒令前幾日打去問咗主任寫定封開戶信俾我?同埋可唔可以用返原本個戶口呢
------------------------------------------------------------------------

以上問題,我已打過電話問:佢叫我等頒令後,第一時間再問。
作者: 要破產    時間: 16-6-2014 19:51
點先可以知道當日是否頒令?因為唔使上庭。
作者: 笨笨狼    時間: 16-6-2014 22:04
要破產 發表於 16-6-2014 19:51

基本上盡職的6C會通知當事人已經頒令, 不然到時就主動問6C情況.
作者: kumiko1030    時間: 17-6-2014 01:06
要破產 發表於 16-6-2014 19:51

當然打去律師樓啦,十二點前問
作者: kumiko1030    時間: 17-6-2014 03:08
咁我宜家份表應該點填呢=-=" 仲有最後D卡數的月結單三月同四月好似唔係好齊,因為嗰陣腳痛冇咩時間做filing到我最近行動自如的時候唔知飛咗佢地去邊咁點算=-=?
作者: flypig    時間: 17-6-2014 08:12
kumiko1030 發表於 16-6-2014 18:26
其實初步訊問開支到使唔使改少少,我仲有關愛基金嘅1500/月,拎到今年十月 ...

有新收入,一定要呈報.....
作者: flypig    時間: 17-6-2014 08:13
kumiko1030 發表於 16-6-2014 18:29
我收件係會計師樓。。。。仲要去到港澳碼頭對面

唔好順便過大海
作者: kumiko1030    時間: 17-6-2014 08:39
flypig 發表於 17-6-2014 08:13
唔好順便過大海

唔制>~< 一個去好悶
作者: 笨笨狼    時間: 17-6-2014 09:05
kumiko1030 發表於 17-6-2014 08:39
唔制>~< 一個去好悶

師妹, 那就邀請F師兄陪妳一起去吧 (說說笑, 各位師弟妹們, 破產者千萬不要去賭博, 不要為了一個柑, 失去了大好的人生)

PS: 如果月結單/文件真的不完全, 就只能對收件官說吧..........(先問問6C這情況OK嗎?)
作者: kumiko1030    時間: 17-6-2014 09:11
笨笨狼 發表於 17-6-2014 09:05
師妹, 那就邀請F師兄陪妳一起去吧 (說說笑, 各位師弟妹們, 破產者千萬不要去賭博, 不要為了一個柑, 失 ...

哈哈,我才不會要俾錢過去呀>~<
作者: kumiko1030    時間: 17-6-2014 20:48
綜援收入照填,如果綜援出雙糧可唔可以除返12個月,關愛基金錢可唔可以都除返,馬會人工宜家係0但我好返就要返咁又點算
作者: 謝滿蘭    時間: 18-6-2014 12:58
想問係咪頒左令。。等佢寄曬信有聯繫方法。。。先交件同搵主任呀?
作者: 要破產    時間: 18-6-2014 16:43
謝滿蘭 發表於 18-6-2014 12:58
想問係咪頒左令。。等佢寄曬信有聯繫方法。。。先交件同搵主任呀?

你應該未頒令時就收到交會計師樓表格,限頒令後七日內聯系交文件和保留戶口。
作者: 要破產    時間: 18-6-2014 16:45
笨笨狼 發表於 16-6-2014 22:04
基本上盡職的6C會通知當事人已經頒令, 不然到時就主動問6C情況.

收到。

希望順順利利喇。
作者: 謝滿蘭    時間: 18-6-2014 19:25
要破產 發表於 18-6-2014 16:43
你應該未頒令時就收到交會計師樓表格,限頒令後七日內聯系交文件和保留戶口。 ...

仲未寄來。。只係破產署通知聆訊那封而已
作者: kumiko1030    時間: 18-6-2014 21:04
謝滿蘭 發表於 18-6-2014 19:25
仲未寄來。。只係破產署通知聆訊那封而已

嗰份應該有寫交文件去邊架喎
作者: kumiko1030    時間: 18-6-2014 22:43

呢份係咪B7A?
作者: kumiko1030    時間: 19-6-2014 03:02
唔見咗啲手提電話合約點算?
作者: kumiko1030    時間: 19-6-2014 03:03
強積金證明書俾強積金年結得唔得?
作者: kumiko1030    時間: 19-6-2014 05:45
冇人理我=-="
作者: 笨笨狼    時間: 19-6-2014 13:17
kumiko1030 發表於 19-6-2014 05:45
冇人理我=-="

師妹, 晨甘早, 甚會有人? 大家都約了周公或看世杯..........

找不到MPF就給他們最新一期的月/年結表, 他們最重要是要知道什麼公司, 你的MPF號碼, 直接告訴他們你已經很盡力找了, 只找到月/年結表.
作者: kumiko1030    時間: 19-6-2014 16:47
笨笨狼 發表於 19-6-2014 13:17
師妹, 晨甘早, 甚會有人? 大家都約了周公或看世杯..........

找不到MPF就給他們最新一期的月/年結表, 他 ...

我有呀,但是我找不到電訊商合約
作者: 謝滿蘭    時間: 19-6-2014 16:52
kumiko1030 發表於 18-6-2014 21:04
嗰份應該有寫交文件去邊架喎

無的。。只是通知聆訊日期。。不過今晚再睇下了
作者: 謝滿蘭    時間: 19-6-2014 16:54
剛出去順便看信箱都無信來。。17號律師都上左庭啦
作者: kumiko1030    時間: 19-6-2014 16:58
仲有銀行信用卡分期話破產後要還錢,唉
作者: kumiko1030    時間: 19-6-2014 17:05
謝滿蘭 發表於 19-6-2014 16:52
無的。。只是通知聆訊日期。。不過今晚再睇下了

沒可能,你試打號碼在破署網找是那位主任跟,再聯絡吧
作者: 謝滿蘭    時間: 19-6-2014 17:06
kumiko1030 發表於 19-6-2014 16:58

分期買野的破產入紙時唔俾報的?
作者: 謝滿蘭    時間: 19-6-2014 17:08
kumiko1030 發表於 19-6-2014 17:05
沒可能,你試打號碼在破署網找是那位主任跟,再聯絡吧

好的。。今晚再看。。過左2日無聯絡應該無事吧
作者: kumiko1030    時間: 19-6-2014 17:24
謝滿蘭 發表於 19-6-2014 17:06
分期買野的破產入紙時唔俾報的?

報咗,但痕生佢話分開囉!
作者: 謝滿蘭    時間: 19-6-2014 17:28
kumiko1030 發表於 19-6-2014 17:24
報咗,但痕生佢話分開囉!

咁都得。。過埋這四年先算了
作者: 要破產    時間: 19-6-2014 18:07
謝滿蘭 發表於 19-6-2014 17:08
好的。。今晚再看。。過左2日無聯絡應該無事吧

唔好等鳥,應該一早寄左,祇系你收唔到。速速問律師。
作者: flypig    時間: 19-6-2014 18:12
kumiko1030 發表於 19-6-2014 16:58

What?????
你6C點講先???
作者: kumiko1030    時間: 19-6-2014 21:32
flypig 發表於 19-6-2014 18:12
What?????
你6C點講先???

叫我唔使理,叫我問主任,講多錯多喎,我發現訊問份表都有一part講分期
作者: kumiko1030    時間: 20-6-2014 02:01
第6.7.8頁係咪冇公司都要填
作者: flypig    時間: 20-6-2014 06:17
kumiko1030 發表於 20-6-2014 02:01
第6.7.8頁係咪冇公司都要填

page 6,7﹐8你有無開公司先??
無就劃左空格D Space。劃法一如申破時﹐
在空的位置由左下劃一條直線到右上。

作者: 謝滿蘭    時間: 20-6-2014 09:56
要破產 發表於 19-6-2014 18:07
唔好等鳥,應該一早寄左,祇系你收唔到。速速問律師。

好的
作者: kumiko1030    時間: 20-6-2014 18:14
flypig 發表於 20-6-2014 06:17
page 6,7﹐8你有無開公司先??
無就劃左空格D Space。劃法一如申破時﹐
在空的位置由左下劃一條直線到右上 ...

冇,即6。7。8係要有公司先要填。幾驚佢問我賭錢有冇輸錢
作者: flypig    時間: 20-6-2014 19:25
kumiko1030 發表於 20-6-2014 18:14
冇,即6。7。8係要有公司先要填。幾驚佢問我賭錢有冇輸錢

Yes, You are right. 無公司不用填..
喂!!! 記得唔知邊頁,填到我手都震,就係問到賭錢輸幾多!!!!

作者: kumiko1030    時間: 23-6-2014 09:00
flypig 發表於 20-6-2014 19:25
Yes, You are right. 無公司不用填..
喂!!! 記得唔知邊頁,填到我手都震,就係問到賭錢輸幾多!!!!
...

係囉,我好怕佢問我,我想問份呈請書係咪即係律師樓嗰份?使唔使copy多份正本佢收唔收返?
作者: kumiko1030    時間: 23-6-2014 09:05
我想問下份表的第10頁n項,應該點寫=-=" 係咪我屋企用緊D電器要俾個約數佢=-=" 嗰到都成三萬
作者: kumiko1030    時間: 1-7-2014 20:11
諗諗下,份表啲分期唔知點填
作者: kumiko1030    時間: 1-7-2014 20:12
佢話報過可以skip但係update咗balance點算
作者: flypig    時間: 1-7-2014 23:51
kumiko1030 發表於 23-6-2014 09:05
我想問下份表的第10頁n項,應該點寫=-=" 係咪我屋企用緊D電器要俾個約數佢=-=" 嗰到都成三萬 ...

新電器值30K....你想再賣出去,可能收得 1K...
如果你唔係有 HIGH CLASS 膽機,有再賣出去VALUE,當然唔填
作者: 清一色    時間: 2-7-2014 00:29

咭數月結單分期果啲係埋都要還?

作者: kumiko1030    時間: 2-7-2014 00:56
清一色 發表於 2-7-2014 00:29
咭數月結單分期果啲係埋都要還?

得痕生話分開計,強國同花旗蔘都會幫我計大數,未詳細睇南亞嗰到
作者: 清一色    時間: 2-7-2014 01:13
kumiko1030 發表於 2-7-2014 00:56
得痕生話分開計,強國同花旗蔘都會幫我計大數,未詳細睇南亞嗰到

我就唔係分期買野,係月結單分期,唉……都唔知點好……我都收到份表,入紙果陣寫咭數大數,無分開報!都唔知有無問題……
作者: kumiko1030    時間: 2-7-2014 06:40
清一色 發表於 2-7-2014 01:13
我就唔係分期買野,係月結單分期,唉……都唔知點好……我都收到份表,入紙果陣寫咭數大數,無分開報!都唔知 ...

就係月結單出事,唔理寫多次。再唔係問破產主任點解可以咁樣做
作者: 清一色    時間: 2-7-2014 11:26
kumiko1030 發表於 2-7-2014 06:40

我仲未見破產主任!鳴……但我無分期買任何野……
作者: kumiko1030    時間: 2-7-2014 18:41
清一色 發表於 2-7-2014 11:26
我仲未見破產主任!鳴……但我無分期買任何野……

現金分期,我都未見,令都未頒
作者: sandysoso    時間: 2-7-2014 22:51
信用卡分期不用再報,報大數就可以了。
作者: 清一色    時間: 2-7-2014 23:31
sandysoso 發表於 2-7-2014 22:51

唔該晒!
作者: 清一色    時間: 2-7-2014 23:35
kumiko1030 發表於 2-7-2014 18:41
現金分期,我都未見,令都未頒

希望我地都會撞到好人!加油!
作者: kumiko1030    時間: 3-7-2014 11:12
清一色 發表於 2-7-2014 23:35
希望我地都會撞到好人!加油!

我諗我唔會係外判卦......
作者: kumiko1030    時間: 3-7-2014 11:13
sandysoso 發表於 2-7-2014 22:51

我係見到恒生話條大數唔包分期數...........
作者: 要破產    時間: 3-7-2014 12:20
kumiko1030 發表於 2-7-2014 06:40

你去交表時,主任會問你分期付款情況。
作者: kumiko1030    時間: 3-7-2014 14:46
要破產 發表於 3-7-2014 12:20
你去交表時,主任會問你分期付款情況。

委任行會問?
作者: 清一色    時間: 3-7-2014 14:46
kumiko1030 發表於 3-7-2014 11:13

我無痕生既分期
作者: 清一色    時間: 3-7-2014 14:49
kumiko1030 發表於 3-7-2014 11:13

你係埋同啲鋪頭分期付款買野呢?
作者: kumiko1030    時間: 3-7-2014 16:23
清一色 發表於 3-7-2014 14:49
你係埋同啲鋪頭分期付款買野呢?

係分期現金套現嗰隻
作者: 清一色    時間: 3-7-2014 22:23
kumiko1030 發表於 3-7-2014 16:23
係分期現金套現嗰隻

希望可以計大數啦!我月尾先至班令……有排擔心……都希望你其他間唔洗計啦!
作者: sandysoso    時間: 3-7-2014 22:44
系計大數,信用卡的數已包晒啦。
作者: sandysoso    時間: 3-7-2014 23:00
恒生來信時會話唔包分期,實際唔系,只要報了信用卡總負債就OK了,主任唔會問。除非系短時間內提取或是碌大額的錢才會問,咁就要寫申明錢用去邊。
作者: 要破產    時間: 4-7-2014 17:31
kumiko1030 發表於 3-7-2014 14:46
委任行會問?

會,其實唔使咁擔心,我地填表多數都會有錯,錯左會計師樓會指示更正,加番個簽名就得。
作者: kumiko1030    時間: 4-7-2014 17:45
sandysoso 發表於 3-7-2014 23:00
恒生來信時會話唔包分期,實際唔系,只要報了信用卡總負債就OK了,主任唔會問。除非系短時間內提取或是碌 ...

主任好細心咁講咗我知,佢叫我同銀行講

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3