破產聯盟

標題: 還款問題 [打印本頁]

作者: katherinelan    時間: 3-4-2014 00:52
標題: 還款問題
本來寫還款日期係3月30日開始, 不過到而家仲未收到信.
通常頒咗令幾耐先會收到還款信?

佢地係寄信黎, 不會傳短信掛 ?

作者: HKSSHK    時間: 3-4-2014 01:21
頒咗令都唔代表你一定要還錢架,主任搵咗你傾生活費未呀?未就再等吓啦!!!
作者: flypig    時間: 3-4-2014 08:25
還款信???頒令之後去主任/外判 傾傾先. 你交左份 XX人的初步XX未呀??
作者: QAQAQA    時間: 3-4-2014 13:23
@@你本身係唔係已經見左一次主任或外判,已經交晒資料?
如果係應該當日傾埋點還款架?
我上次傾完,佢叫我第一次上返外判度交,之後收埋破產令就會幫我去銀行開一個戶口,以後每個月入落去就可以
作者: katherinelan    時間: 4-4-2014 15:58
flypig 發表於 3-4-2014 08:25
還款信???頒令之後去主任/外判 傾傾先. 你交左份 XX人的初步XX未呀??

見咗主任, 交哂啦, 生活費仲傾緊, 不過佢冇理我, 夾硬要我還一筆我俾唔到0既數, 之後就冇下文
作者: katherinelan    時間: 4-4-2014 15:58
QAQAQA 發表於 3-4-2014 13:23
我上次傾完,佢叫我第一 ...

見咗主任, 交哂啦, 生活費仲傾緊, 不過佢冇理我, 夾硬要我還一筆我俾唔到0既數, 之後就冇下文
作者: katherinelan    時間: 4-4-2014 15:59
QAQAQA 發表於 3-4-2014 13:23
我上次傾完,佢叫我第一 ...

咁係咪收咗破產令先開始還錢?
作者: katherinelan    時間: 4-4-2014 16:01
HKSSHK 發表於 3-4-2014 01:21
頒咗令都唔代表你一定要還錢架,主任搵咗你傾生活費未呀?未就再等吓啦!!!

還款額個度有 argue, 之後就冇下聞.....
作者: QAQAQA    時間: 7-4-2014 09:01
katherinelan 發表於 4-4-2014 15:59
咁係咪收咗破產令先開始還錢?

唔係呀,我都未收到
作者: QAQAQA    時間: 7-4-2014 09:01
katherinelan 發表於 4-4-2014 16:01
還款額個度有 argue, 之後就冇下聞.....

原來係甘,你同佢要你還既數相差幾多?

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3