破產聯盟

標題: 上網費自動過數問題 [打印本頁]

作者: babybaby    時間: 18-4-2009 17:01
標題: 上網費自動過數問題
大家好~我最近都搞了破產~本人的上網費,
都係月月自動信用咭過數~
我當然通知左上網公司會轉朋友卡no~
我成日追但佢仲未寄封轉卡no信來~
請問如果4月份佢地照過數咁會點架?
律師5月會幫我上庭
作者: nokia    時間: 18-4-2009 17:11
標題: 回復 #1 babybaby 的帖子
Baby

其實唔洗太擔心,因為律師幫妳入紙後,銀行就會停咗妳張卡,
咁上綱公司就過唔到數,之後就會出信通知妳儘快繳交番就可以。
作者: babybaby    時間: 18-4-2009 17:13
哦原來咁,麻煩你
作者: 老柴    時間: 18-4-2009 17:24
標題: 回復 #1 babybaby 的帖子
你應快D想想辦法,點同個官講批個上網費給你
作者: babybaby    時間: 18-4-2009 17:58
因為之前要簽約啊
作者: 老柴    時間: 18-4-2009 18:09
如果個官唔批你,都應該唔怕違約,最主要你想唔想要個網。
作者: babybaby    時間: 18-4-2009 18:12
唔上網都冇問題既...
作者: nokia    時間: 18-4-2009 23:25
標題: 回復 #7 babybaby 的帖子
Baby

其實上綱費都係$200咁上下,就當買少件衫著囉
作者: 老柴    時間: 18-4-2009 23:58
標題: 回復 #8 nokia 的帖子
如果可以說服個官批個上網費給你,便每月可以買多件衫著
作者: babybaby    時間: 19-4-2009 00:36
噢~唔係這個問題,我意思即係話如果4月份上網公司過左數,
咁會點呢???因為我月頭已經通知上網公司,佢話寄信來叫我轉朋友卡no,
寄寄寄寄到而家都沒寄來
作者: nokia    時間: 19-4-2009 00:43
標題: 回復 #10 babybaby 的帖子
如果真係過咗數,咁在辦領後繳交的文件中報回即可,應該不用太擔心的.
至於上綱公司是那一間呢?一般綱上都有表格下載,或傳真等...
作者: reborn    時間: 19-4-2009 00:47
標題: 回復 #11 nokia 的帖子
如果係"唔信仍科" 就要俾800蚊按金 
作者: nokia    時間: 19-4-2009 00:52
標題: 回復 #12 reborn 的帖子
唔洗架再生人,轉卡主咋嘛,唔係轉現金交數,
我都係呢間,綱上下載表格後傳真回兩日即辦妥.
所以肯定唔係呢間.
作者: reborn    時間: 19-4-2009 01:50
標題: 回復 #13 nokia 的帖子
轉卡主緊係得啦, 不過正常情況... 而又係你登記嘅就要俾按金之類囉!(又係新嘢嚟)
不過我都係唔駛!

作者: nokia    時間: 19-4-2009 02:16
標題: 回復 #14 reborn 的帖子
我係自己登記個喎,而且都係最近嘅事.

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3