破產聯盟

標題: 破產期間結婚 [打印本頁]

作者: dicky348    時間: 23-1-2014 09:01
標題: 破產期間結婚
事原女朋友有bb,又未到21歲,如果結婚要經律師樓辦理,加上結婚儀式要用介指,咁一齊費用先否向外判申請,等批才結得,定整完先理呢?
作者: smallcat    時間: 23-1-2014 09:30
結婚點解唔可以所有支出女方負責  或老豆老母負責  外判或破署吹你唔漲架wor

結婚又關佢地事?
作者: dicky348    時間: 23-1-2014 10:15
smallcat 發表於 23-1-2014 09:30
結婚點解唔可以所有支出女方負責  或老豆老母負責  外判或破署吹你唔漲架wor

結婚又關佢地事?  ...

即係任何洗費不得由自己支付?要由他人出?
作者: smallcat    時間: 23-1-2014 14:08
dicky348 發表於 23-1-2014 10:15
即係任何洗費不得由自己支付?要由他人出?

又唔係咁講  我個人理解係  如果全部費用係其它人出, 咁你咪唔使咁煩咯
人地出又唔關你事  外判同主任都無權干涉你被結婚同被人出錢架
作者: smallcat    時間: 23-1-2014 14:09
至於你出, 扣除生活費, 你仲邊有閒錢去出?
作者: dopod123    時間: 23-1-2014 16:36
smallcat 發表於 23-1-2014 14:09
至於你出, 扣除生活費, 你仲邊有閒錢去出?

重點冇禮金收過
作者: smallcat    時間: 23-1-2014 17:58
dopod123 發表於 23-1-2014 16:36
重點冇禮金收過

結婚要報比外判或主任既咩? 應該唔使掛

結婚可以只係簽紙, 註冊費條囡比都得架

嘩, 如要比禮金, 依家D 女家媽咪好大個口架wor, 無10零20餅都唔算禮金

所以, 如條女個家人係咁易收下, 真係好好運架喇
作者: dopod123    時間: 23-1-2014 18:14
smallcat 發表於 23-1-2014 17:58
結婚要報比外判或主任既咩? 應該唔使掛

結婚可以只係簽紙, 註冊費條囡比都得架

如果可以加大生活費一定報

比禮金可唔可以生活費扣呢
作者: smallcat    時間: 23-1-2014 18:22
dopod123 發表於 23-1-2014 18:14
如果可以加大生活費一定報

比禮金可唔可以生活費扣呢 ...

肯定無咁好生  外判或主任肯定一蚊利是都無得比

作者: benny141    時間: 14-2-2014 16:19
我想知你點同另一半講自己已破??
作者: flypig    時間: 14-2-2014 21:10
benny141 發表於 14-2-2014 16:19
我想知你點同另一半講自己已破??

人地女友個肚都大埋,呢點佢唔需要度橋,直接講就可以.

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3