破產聯盟

標題: 大頭仔.收貨囉喂 [打印本頁]

作者: wahtung    時間: 13-1-2014 21:12
標題: 大頭仔.收貨囉喂
[attach]6167[/attach][attach]6168[/attach][attach]6169[/attach]
作者: wahtung    時間: 13-1-2014 21:52
[attach]6170[/attach][attach]6171[/attach][attach]6172[/attach][attach]6173[/attach]
作者: smallcat    時間: 13-1-2014 22:21
  好多野食....比大頭仔?
作者: wahtung    時間: 13-1-2014 22:30
smallcat 發表於 13-1-2014 22:21
- X- w6 I% @: _* O9 R9 d好多野食....比大頭仔?

3 H9 u: I2 ]9 W5 E係比大頭仔呀,唔通我食咩?佢啲餸仲好過我
作者: smallcat    時間: 13-1-2014 22:46
wahtung 發表於 13-1-2014 22:30- D% H  ~7 ]+ \! j( }
係比大頭仔呀,唔通我食咩?佢啲餸仲好過我

" g7 C  d2 v$ i! Z) f 唔係 wor, 人既罐頭都仲係貴個貓既
1 V4 O. B4 r; u. Q
7 a- J8 W; F  u2 [炒3絲 13, 14蚊  午餐肉20蚊
作者: wahtung    時間: 13-1-2014 22:51
smallcat 發表於 13-1-2014 22:46
- x, S- w/ N. N- S1 @0 h唔係 wor, 人既罐頭都仲係貴個貓既9 h" o+ U) D& F9 W

o+ Z% ^+ V. W3 P: p) i$ ^炒3絲 13, 14蚊  午餐肉20蚊

1 }# c+ C8 H6 `  o唔係喎,相中有WELLNESS CORE無穀物都$22.00一罐架,另一隻貴族MAKAROSE無穀物都要是14.00一罐架
作者: smallcat    時間: 13-1-2014 22:54
wahtung 發表於 13-1-2014 22:51
7 P: ]1 m/ ?# d. x, n4 E( ^( }唔係喎,相中有WELLNESS CORE無穀物都$22.00一罐架,另一隻貴族MAKAROSE無穀物都要是14.00一罐架 ...

2 ?% e- V: @- Q! J" K; O. g  咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食& ~/ U" ~: \' r

5 j. Z4 p+ X" F. l7 K獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓都無乜興趣
作者: wahtung    時間: 13-1-2014 22:55
smallcat 發表於 13-1-2014 22:54
3 ?7 @# G( a/ m3 c) C# j咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食0 D% {2 L. a' B3 `7 T% `
( A1 y1 k& v6 g- a5 g
獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓 ...

3 Z3 s9 S' U& ]+ e: D9 A獸醫果啲係處方糧,唔可亂食,一般都係希爾斯及皇家啲商業貓糧嚟,質素麻麻哋架
作者: wahtung    時間: 13-1-2014 22:57
smallcat 發表於 13-1-2014 22:542 @' g2 B; s! I8 |- B1 E
咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食; t. A' {: e( L9 x! Z5 D: K- W) S
5 C, [  }$ I8 F, ]) X% {+ \! Q
獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓 ...
5 C2 Y, T* N  D/ J. G1 h0 P
貓基本上唔好食穀物食物,有啲會敏感,最佳都係食無穀物貓糧
作者: smallcat    時間: 13-1-2014 23:00
穀物食物  偉嘉都係 三文魚個D  無試過穀物食物
作者: bb_q_888    時間: 13-1-2014 23:12
本帖最後由 bb_q_888 於 13-1-2014 23:18 編輯 0 Y* E8 C) j, z* u, W

/ Q- [& S% f( m4 Y- O4 khi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?
作者: admin    時間: 14-1-2014 00:50
bb_q_888 發表於 13-1-2014 23:12
8 V4 h" d* I: N* E2 Hhi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?

# I1 u' B" |8 b5 Y" y# C呢個係折學問題。好似香港 BB 要食奶粉,唔食人奶一樣!
作者: wahtung    時間: 14-1-2014 01:13
bb_q_888 發表於 13-1-2014 23:124 Y5 D- l/ E' L9 r- K6 V- ^
hi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?

6 n3 u" f0 H* W+ y& F& {新鮮??佢唔食生肉呀
作者: bb_q_888    時間: 14-1-2014 11:13
wahtung 發表於 14-1-2014 01:13" a' A# l1 z' N3 n
新鮮??佢唔食生肉呀

% {4 V0 ~2 @  J唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,- F" ~: r7 w7 o8 S* E2 W0 j4 [" t/ T- g
不如食新鲜比較有益。' T( I) c  ~) w' H9 T

作者: wahtung    時間: 14-1-2014 12:33
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13
% y% s1 J7 |9 v& `2 W唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,
8 I! z- y, Q; X不如食新鲜比較有益。
) u" m, a/ u$ n# w) _ ...
  C) M* F$ [! X1 U+ C
帶子應該好貴喎
作者: smallcat    時間: 14-1-2014 15:53
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13! |7 g6 ?9 p( q
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,$ b: q5 h5 k' \) }. I
不如食新鲜比較有益。
3 c- B! J6 l: }/ O ...
1 t$ O2 N' r* s7 U; \* V
海鮮可以, 但以魚為主
  L- H$ T7 h) [/ \1 Z9 f# ?& N' Q6 M& `
- x5 a: g2 Z. L/ M! p7 u以前有九棍魚, 依家街市都好少, 紅衫個D 貓都食, 但可能要煎香
作者: smallcat    時間: 14-1-2014 15:55
wahtung 發表於 14-1-2014 12:33% A' J) r- V& H  G7 I
帶子應該好貴喎
% v- L2 J$ y# I6 K" l
  有錢人食, 不過, 我隻貓唔食帶子, 可能食涼粉都唔定! B: t, G7 b" P* ^5 c

) i! y6 Q# J! w新鮮魚煎會食  倉魚呀, 或蒸魚都食, 但我會走左D汁及油個D, 只係啖啖肉比佢食
作者: smallcat    時間: 14-1-2014 15:55
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13" a/ j6 _' s& L
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,
8 @5 G) L6 j1 F4 x" G不如食新鲜比較有益。
) n! K5 |; z1 q ...
+ n1 b  Z) @# P3 F" R  B& A
仲有 貓餅 架
作者: bb_q_888    時間: 15-1-2014 05:43
wahtung 發表於 14-1-2014 12:33) r, ?7 T/ n2 H) b8 b% T# w
帶子應該好貴喎
$ r4 I3 `( u- l- v6 _) l" X( o6 a
我諗唔洗餐餐食,有時呢D有時果D。你都可以自己煑來食(^_-)
. P4 z. d9 j* N4 ?' x% c  ]
- u, O" u  |6 j) E  }' ^
# t9 T8 S7 A0 f" I
作者: bb_q_888    時間: 15-1-2014 05:50
smallcat 發表於 14-1-2014 15:535 D( `3 K4 a' f1 ]6 N. [
海鮮可以, 但以魚為主
* L7 A' X& F) C% l+ |) z; E0 T$ V) N, V9 x
以前有九棍魚, 依家街市都好少, 紅衫個D 貓都食, 但可能要煎香 ...

5 A3 U3 I. B1 U: {$ w4 G+ V$ C细個時餵貓,我地都係干煎,無油痴到c,不停煎直到灑哂為止。而家食新鮮鱼都好貴,選擇少左……
作者: smallcat    時間: 15-1-2014 10:01
bb_q_888 發表於 15-1-2014 05:505 p: w! z7 \* e7 _" C5 \5 W( A
细個時餵貓,我地都係干煎,無油痴到c,不停煎直到灑哂為止。而家食新鮮鱼都好貴,選擇少左…… ...
7 V, \% n7 m$ r; \  A- U% x' J
可以比少少油, 就唔比出面有油既隻貓食, 入面D用都幾清清
: a: c( z  h7 W( C3 B) W- v
# a7 k9 d# M  q% x, T# [; p依家乜魚都貴, 唔貴個D又好腥下  
作者: wahtung    時間: 15-1-2014 10:41
smallcat 發表於 15-1-2014 10:015 F2 C+ E/ S# {# q9 {% i5 C
可以比少少油, 就唔比出面有油既隻貓食, 入面D用都幾清清
. A0 b7 @1 R6 E- E+ ]
# J% K# A- U' f0 Q依家乜魚都貴, 唔貴個D又好腥下   ...
' Q4 A* P9 q% E) [) o
搞咁多嘢都係俾啲貓糧算啦
作者: wahtung    時間: 15-1-2014 10:44
bb_q_888 發表於 15-1-2014 05:433 E  }* G4 L) D. M2 S9 L2 F
我諗唔洗餐餐食,有時呢D有時果D。你都可以自己煑來食(^_-)

& d3 ?) g5 y: X) b4 e我自己都係煮即食麵及生麵食,烚啲菜,基本上星期一至五晚上都食素(當然唔係全素,啲即食麵啲湯料,即味精都有肉味)
作者: smallcat    時間: 15-1-2014 14:35
wahtung 發表於 15-1-2014 10:41& |: c+ j* K: x2 a4 i
搞咁多嘢都係俾啲貓糧算啦

1 F0 f6 t1 ?5 g* y貓糧唔好處係比較咸D
作者: smallcat    時間: 15-1-2014 14:36
wahtung 發表於 15-1-2014 10:445 ]& q* m/ b5 H, S# m! P6 ~3 j/ q
我自己都係煮即食麵及生麵食,烚啲菜,基本上星期一至五晚上都食素(當然唔係全素,啲即食麵啲湯料,即味精都 ...
2 x5 b# T$ w0 f9 l
  最好唔好食個包湯包, 好傷身, 比4份1包吊下味
作者: wahtung    時間: 15-1-2014 15:55
smallcat 發表於 15-1-2014 14:36
7 m8 a. V/ ~9 o: c+ R4 G最好唔好食個包湯包, 好傷身, 比4份1包吊下味
7 {4 v3 C5 ?) f- i8 D2 g5 H- i4 C
唔食湯包等如清水,算吧,無錢係咁
作者: wahtung    時間: 15-1-2014 15:56
smallcat 發表於 15-1-2014 14:35
) S4 v' P) \2 L' M貓糧唔好處係比較咸D

" K( _6 G6 w$ H& X食天然糧囉
作者: wahtung    時間: 15-1-2014 15:58
smallcat 發表於 15-1-2014 14:36. E% Y/ t  x: }3 l; A" S% M  F: x
最好唔好食個包湯包, 好傷身, 比4份1包吊下味
' k% k3 S4 [& N' d6 j8 x2 B
最精髓就係包湯包嘛,實實際際食即食麵,我唔好學人認屎認屁作大的
作者: smallcat    時間: 15-1-2014 18:11
wahtung 發表於 15-1-2014 15:553 U2 Y2 V& f0 h; f
唔食湯包等如清水,算吧,無錢係咁
3 }4 Q/ b& ?$ z) n: s- T
  但湯包味精勁  唔係wor, 我食蝦子麵去代替公仔麵, 蝦子麵 + 菜  + 少少蠔油 + 少少辣醬就好好味架喇" E  Y* i- v/ D$ C- P

8 A* Z0 @' y4 Q, r# X
作者: smallcat    時間: 15-1-2014 18:12
wahtung 發表於 15-1-2014 15:58  j) {. z. q& X$ x+ R' t9 B
最精髓就係包湯包嘛,實實際際食即食麵,我唔好學人認屎認屁作大的 ...
2 |2 ^" i: T3 j
  但認屎屁 都要同皇上 比較下, 要羸佢都唔容易
作者: bb_q_888    時間: 15-1-2014 18:26
wahtung 發表於 15-1-2014 15:589 _$ W3 A! l7 B1 U; {- _
最精髓就係包湯包嘛,實實際際食即食麵,我唔好學人認屎認屁作大的 ...
; E% T2 J  K5 `! U, V
我好少吃即食麵,其實D湯包係好正,特別係豬骨味。不過血壓高係要介即食麵,如果要食多數選米粉。
7 [( p6 g( {0 v) F" s4 v
& y: x: o* ?: k9 D" @, J/ B- r. A
作者: bb_q_888    時間: 15-1-2014 18:31
smallcat 發表於 15-1-2014 18:11
- S2 c5 L& R" }3 |0 @但湯包味精勁  唔係wor, 我食蝦子麵去代替公仔麵, 蝦子麵 + 菜  + 少少蠔油 + 少少辣醬就好好味架 ...
; C2 G) I/ I% R
唉~我都係懶惰,如要煑咁耐,我令願去樓下食雲吞麵……一樣係味精。好味!
作者: wahtung    時間: 15-1-2014 22:11
bb_q_888 發表於 15-1-2014 18:263 b9 j% A" U3 x7 d- Q' a! J: t1 s
我好少吃即食麵,其實D湯包係好正,特別係豬骨味。不過血壓高係要介即食麵,如果要食多數選米粉。
2 Q, q7 d% }0 N) q3 T4 t* Y# F' G# f7 e: U7 k% |/ H
...

8 }1 z; n+ K; @3 h3 L$ O% ~但米粉包湯包都好濃架,不過米粉始終唔夠麵咁飽
作者: wahtung    時間: 15-1-2014 22:11
smallcat 發表於 15-1-2014 18:128 N5 d& ~2 ?5 i  x6 i: @4 f+ m
但認屎屁 都要同皇上 比較下, 要羸佢都唔容易
4 Z# j; g# ?& ^' U. a
咪係,自己又唔係皇上,認屎認屁俾人笑架
作者: wahtung    時間: 15-1-2014 22:12
smallcat 發表於 15-1-2014 18:11) e& p" V7 C6 Q. ?2 n3 G' h
但湯包味精勁  唔係wor, 我食蝦子麵去代替公仔麵, 蝦子麵 + 菜  + 少少蠔油 + 少少辣醬就好好味架 ...
4 ]5 _6 C5 J+ {( t8 M% o
但壽司國啲人都好鍾意食味精,佢國家啲人都好長命喎
作者: smallcat    時間: 15-1-2014 22:26
wahtung 發表於 15-1-2014 22:12& i; r# m: E9 {( U! A" f. k
但壽司國啲人都好鍾意食味精,佢國家啲人都好長命喎
* m) v: f) J* W& q8 O
佢地成日食三文魚食同飲綠茶, 仲有AV 現場實況痴漢電車真人表演, 有D唔同架, 哈哈
* w1 G3 I# |, ^+ T
0 v5 Y$ N0 G9 b) I! f3 S8 }, L6 u香港男人咁樣都會長命好多
作者: wahtung    時間: 15-1-2014 22:31
smallcat 發表於 15-1-2014 22:26
" N1 K! Q# t; ]0 g佢地成日食三文魚食同飲綠茶, 仲有AV 現場實況痴漢電車真人表演, 有D唔同架, 哈哈
  Q( x0 @, \3 W4 n; K0 \+ ~) C5 Y+ b" E
香港男人咁樣 ...
7 y$ E; J# R+ v( @. p
咁香港啲麻甩佬咪上去强國找啲哈爾賓及青島妹玩高鐵痴漢囉,一樣咁長命架
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 00:45
wahtung 發表於 15-1-2014 22:31
) h0 {, o4 R4 }7 Q, N7 N/ E( s$ p咁香港啲麻甩佬咪上去强國找啲哈爾賓及青島妹玩高鐵痴漢囉,一樣咁長命架 ...

6 y) n3 k- f5 y, V  n  個D係 嫌命長  哈爾賓好易變high 野賓妹, 青島好易變 驚青
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 00:45
wahtung 發表於 15-1-2014 22:31
1 a7 K/ D. E& B2 ?- ?咁香港啲麻甩佬咪上去强國找啲哈爾賓及青島妹玩高鐵痴漢囉,一樣咁長命架 ...
& a1 a8 V6 R6 X' V1 O/ I
睇生夜惡應該可以增壽5年
作者: wahtung    時間: 16-1-2014 01:06
smallcat 發表於 16-1-2014 00:45
! z/ E  P0 W( O' F1 |+ q" V個D係 嫌命長  哈爾賓好易變high 野賓妹, 青島好易變 驚青
; a7 [/ l2 X0 {$ L
姨長到,咪青根暴現囉囉
作者: bb_q_888    時間: 16-1-2014 01:13
9 C8 V3 C  U& \; N7 o$ x
wahtung 發表於 15-1-2014 22:11) \: C3 Q2 H9 b8 Q4 ]) n! j
但米粉包湯包都好濃架,不過米粉始終唔夠麵咁飽
# Q$ }! X" f7 n/ X/ }) c7 G# t, ?" g" K0 {
係冇咁飽,不過即食麵一般經油炸,醫生千叮萬囑唔食(血壓高)。7 S1 Q: v7 X' ?" h
有関湯包我都麻麻地,好耐之前有新聞話湯包D干什菜被查出用爛菜做,
. w6 x8 W$ A  c) @5 l! u, M+ b1 x從始我都有左介心,湯包用一半,如果唔夠咸,可以加鹽/餸……) g  z% m( i5 t5 p. A/ O  K
如果咁食唔飽,可以加面包、其他什糧。
  a* G0 W) }# u' ?! V2 T& R% d0 L8 m" M$ ~! v% j
自從仔女長大,我家都經常開住家飯,新鲜野始終比較有益。
# H" Q3 W! _3 D% \; T+ X9 ^健康是財富,你都要食好D,唔好食太多即食麵。0 H% ~) M: s1 e1 N; k
6 G. V8 [6 z# r0 _3 d
貓又好、人又好……都要食得好。\(^o^)/2 S6 V, w: {: }3 I
5 X; ]7 ~5 @2 a1 a. k/ @

作者: wahtung    時間: 16-1-2014 01:16
bb_q_888 發表於 16-1-2014 01:13
9 R5 `' O) C9 {$ h4 P3 j' F係冇咁飽,不過即食麵一般經油炸,醫生千叮萬囑唔食(血壓高)。
  {' A  x$ r# J* ], i有関湯包我都麻麻地,好耐之前有新聞話湯包 ...

8 B; `- S& Q; ]1 {" S; a3 DQ 姐,有時生活迫人都唔諗得咁多,日頭返工放工後都好攰,求其飽就算
作者: bb_q_888    時間: 16-1-2014 01:35

1 y% Q2 M- |5 Z) Y6 q5D揾另一半幫手(^_-)
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 10:26
wahtung 發表於 16-1-2014 01:06! m' B" b* ~, ~6 |
姨長到,咪青根暴現囉囉
; V% X# R0 _  y6 c
係既咩?  皇上成日姨丈到, 目露"胸"光  可能內交得多, 你知山東第六妹個個高大大煲
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 10:27
wahtung 發表於 16-1-2014 01:16, h3 n. ^7 n/ [/ r
Q 姐,有時生活迫人都唔諗得咁多,日頭返工放工後都好攰,求其飽就算 ...

c/ Y2 V. B& A 華兄, 溝件住家菜就有住家菜食架喇  7 u1 w9 T; I! r& R! }2 a2 w
8 b( M, y) ]  y! l0 j
搵個識煮飯既港女
作者: wahtung    時間: 16-1-2014 11:32
smallcat 發表於 16-1-2014 10:27
" M9 g& q. Q" e0 W5 S1 W0 ~9 j華兄, 溝件住家菜就有住家菜食架喇  - v/ a: V# a; C* C6 r4 ]
  r! ]$ e- q. Y2 ~
搵個識煮飯既港女

8 n. J* y' Q" d& @" v溝泥就有
作者: wahtung    時間: 16-1-2014 11:33
smallcat 發表於 16-1-2014 10:26
9 s+ i% ?4 D7 y2 A係既咩?  皇上成日姨丈到, 目露"胸"光  可能內交得多, 你知山東第六妹個個高大大煲 ...

8 \. b1 Q1 n' j) ^皇上叫啲後生仔完成碩士後去廣西發展做性奴,咪日日姨長到囉
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 13:18
wahtung 發表於 16-1-2014 11:33$ l7 [. Z1 O4 _1 {+ m' ]2 E
皇上叫啲後生仔完成碩士後去廣西發展做性奴,咪日日姨長到囉

: v4 {$ s- i9 @! G0 _! v 皇上理論係, 後生仔唔去廣西或內外蒙或大沙漠或大西北搵食無前途
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 13:19
wahtung 發表於 16-1-2014 11:322 K8 Z6 Q9 z1 t# v* s* L" V
溝泥就有

" a7 p& o1 Y; G2 V. C8 G: n6 `7 n  搵個識煎隻太陽蛋都ok架喇, 或識煲下粥
作者: wahtung    時間: 16-1-2014 15:38
smallcat 發表於 16-1-2014 13:19( E6 F$ L" j5 V/ N
搵個識煎隻太陽蛋都ok架喇, 或識煲下粥
; P  S5 n5 x0 x
依家禽流感呀,仲食太陽旦,食熟旦啦
作者: wahtung    時間: 16-1-2014 15:39
smallcat 發表於 16-1-2014 13:18
% A( B1 H$ J9 x5 y' J( r, t5 w2 V- Z$ f皇上理論係, 後生仔唔去廣西或內外蒙或大沙漠或大西北搵食無前途 ...

1 l# l9 y7 E+ @3 x2 J3 N; v# X其實佢up乜嘢佢係咪黐咗線廣西係啲賊著早先去,因貪大把山可以匿埋
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 16:53
wahtung 發表於 16-1-2014 15:39- G; Y( q+ T* V& g. o. c1 k5 R
其實佢up乜嘢佢係咪黐咗線廣西係啲賊著早先去,因貪大把山可以匿埋

2 C- H5 X3 m& o: M! R* Y- {$ Q發展硬道理, 愈荒蕪愈多機會
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 16:53
wahtung 發表於 16-1-2014 15:38  N) k9 Z+ u, ?+ s! c1 C
依家禽流感呀,仲食太陽旦,食熟旦啦

2 k( O( X, q6 W. {- \! w/ s4 B/ h2 u係, 依家唔敢食太陽蛋住, 多菌
作者: wahtung    時間: 16-1-2014 20:35
smallcat 發表於 16-1-2014 16:53
; }; V. W1 m" B! @' H發展硬道理, 愈荒蕪愈多機會
& \3 t, i0 f1 a1 ^
或者在廣西開創AV市塲囉,完成碩士課程去廣西做男優都唔錯選擇
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 22:00
wahtung 發表於 16-1-2014 20:35
) p7 C1 O6 k' z/ a$ R3 f或者在廣西開創AV市塲囉,完成碩士課程去廣西做男優都唔錯選擇
) l" ^9 Z. D) u0 r8 P* w' |
廣西有乜特產?   皇上叫我地去種米定種菜?
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 22:02
wahtung 發表於 16-1-2014 20:35
5 Y' X! L+ F7 @' h7 m& i4 g或者在廣西開創AV市塲囉,完成碩士課程去廣西做男優都唔錯選擇
2 e2 u2 i' B$ g: @% Z
皇上成日叫班年輕人上去廣西, 咁有好多好處, 少左班食室米嘈佢, 地方空左出來又可以比多D新人民來, 到時有好多人支持佢, 唔like佢就掟晒去廣西 聰明
作者: wahtung    時間: 16-1-2014 22:08
smallcat 發表於 16-1-2014 22:02
4 f9 b5 G- z4 h' y8 }4 J7 r皇上成日叫班年輕人上去廣西, 咁有好多好處, 少左班食室米嘈佢, 地方空左出來又可以比多D新人民來, 到時 ...

" [0 }3 X9 P- x1 H3 e但啲後生仔啱啱讀完書,邊度有樓加按呀
作者: wahtung    時間: 16-1-2014 22:09
smallcat 發表於 16-1-2014 22:02  l* ]3 f/ p9 \- [" z9 ?- X1 X1 s
皇上成日叫班年輕人上去廣西, 咁有好多好處, 少左班食室米嘈佢, 地方空左出來又可以比多D新人民來, 到時 ...
7 h& f; b% D# T& X5 T' c& {
但啲後生仔啱啱讀完書,邊度有樓加按呀點去廣西啫?
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 22:10
wahtung 發表於 16-1-2014 22:093 i! T& E0 y" p& p, x5 U& i! d
. Z$ h: S2 F" U- z& H$ R/ D4 v# X
以前長征都係咁  當充軍  訓地下咯
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 22:12
wahtung 發表於 16-1-2014 22:099 s6 o0 D1 T+ M; l/ G
% ]! S; w$ X7 H7 Z# {. B' s- }, {
讀完書已經十幾廿個債, 再借埋財仔大耳牛仔  好快好多新人進來
作者: wahtung    時間: 16-1-2014 22:17
smallcat 發表於 16-1-2014 22:10
$ T* \: I; {$ D7 J$ p- P: d- s以前長征都係咁  當充軍  訓地下咯
6 F& I6 T5 N1 M. [9 G
咁皇上話要樓加按,問親戚借錢先去到喎
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 22:28
wahtung 發表於 16-1-2014 22:17; L8 f) Q' g* S* Z
咁皇上話要樓加按,問親戚借錢先去到喎
/ |0 q. F) s) p# ~7 a) N
皇上一向講野都係想刺激年青人發奮  要年青人食大茶飯  加按呢D野唔係問題, s' ?# V2 Z2 ?0 X5 U8 ?6 @6 D
7 s* w. H% J* {: L
問親戚只有姨媽會借
作者: wahtung    時間: 16-1-2014 22:30
smallcat 發表於 16-1-2014 22:282 q. y/ m" c, H3 n$ Q( x! w) m
皇上一向講野都係想刺激年青人發奮  要年青人食大茶飯  加按呢D野唔係問題' S  d/ s9 B$ W, T: b4 `
( D5 x, H3 J) ~4 w; ^0 a  N
問親戚只有姨媽會借 ...
7 P: L( y# v; R. v
咁皇上不如辭咗份特手去廣西發展做示範都好喎
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 22:31
wahtung 發表於 16-1-2014 22:30
9 ?4 L0 {6 j% ^: e9 x咁皇上不如辭咗份特手去廣西發展做示範都好喎

( V. ]$ b  u. V5 e. \% A4 j 以前西聯辦館人去左廣西呀, 好似, 一個去左梳打埠
作者: wahtung    時間: 16-1-2014 22:34
smallcat 發表於 16-1-2014 22:31" }4 n4 s" `6 o; b* Q
以前西聯辦館人去左廣西呀, 好似, 一個去左梳打埠
- n- n7 D4 b) E3 J. Q; N$ W
西聯辦過去廣西玉林食狗肉之嘛
作者: wahtung    時間: 15-2-2014 15:52
smallcat 發表於 16-1-2014 22:31$ U  L4 L3 d* Q0 b  J
以前西聯辦館人去左廣西呀, 好似, 一個去左梳打埠
+ G9 e5 M: @$ n
[youtube]dYImWudhQcw[/youtube]
作者: hkstyle28    時間: 15-2-2014 17:23
做貓好過做人...我而家餐餐節衣縮食...餐餐公仔面....
作者: smallcat    時間: 16-2-2014 11:13
wahtung 發表於 15-2-2014 15:52
8 X: c& p7 e& y, I$ j5 j; C
哈哈  好玩    斯文
作者: wahtung    時間: 16-2-2014 18:36
hkstyle28 發表於 15-2-2014 17:23& n$ W1 |/ v1 R! e; ]+ R
做貓好過做人...我而家餐餐節衣縮食...餐餐公仔面....

& m7 B: V  Y+ k: F( w, B$ I又如何?我都食咗公仔麵好耐啦,又唔係問人借,唔失禮呀
作者: wahtung    時間: 16-2-2014 18:36
smallcat 發表於 16-2-2014 11:13
* i8 V) o/ B3 R/ n哈哈  好玩    斯文

7 K7 }- l5 @) N( o$ v$ L, I係幾乖架
作者: smallcat    時間: 16-2-2014 21:58
wahtung 發表於 16-2-2014 18:36
" U; f, a8 ?$ o# r係幾乖架
+ |/ H- u* m' u+ G2 T2 z
  斯文小哥      
作者: wahtung    時間: 6-3-2014 21:36
smallcat 發表於 16-2-2014 21:586 G  U& \9 c6 m2 t2 Q. m# _
斯文小哥

+ a0 D1 ]5 n7 b又入咗啲貨,物流部罐罐倉庫主管大頭仔收貨囉
  E. ^  E, }% m; D) j9 i5 i
6 H- t1 A0 U2 C5 P( o+ n; h5 z[attach]6283[/attach][attach]6284[/attach][attach]6285[/attach][attach]6286[/attach]9 r0 d; C- r+ M( S

作者: smallcat    時間: 6-3-2014 23:07
wahtung 發表於 6-3-2014 21:36
) H( ^- J( B- r; ~8 N又入咗啲貨,物流部罐罐倉庫主管大頭仔收貨囉

: z) n8 R- R1 C; u! V" ^: ^" I2 b 呢位廠長對 罐頭既品質好著緊
作者: wahtung    時間: 7-3-2014 00:48
smallcat 發表於 6-3-2014 23:07  ]* f4 ]$ }7 z9 Y
呢位廠長對 罐頭既品質好著緊

3 j  W( B; J: q, i點到廠長著緊,啲糧都幾貴架
作者: smallcat    時間: 7-3-2014 09:43
wahtung 發表於 7-3-2014 00:48
' p# i: N8 T* O  A% v點到廠長著緊,啲糧都幾貴架

' W0 _$ x: Z" p6 G: D. f 幾銀一罐 ?
作者: wahtung    時間: 7-3-2014 17:13
smallcat 發表於 7-3-2014 09:43, z" U9 J4 b& ?) X; d) q) D' C
幾銀一罐 ?

~1 h8 s, }9 D有啲13蚊,有啲成24蚊,不過24蚊果啲係大罐裝
作者: smallcat    時間: 7-3-2014 22:18
wahtung 發表於 7-3-2014 17:13) H2 ]- m1 |( \" H! Q: V# g2 s, P9 i
有啲13蚊,有啲成24蚊,不過24蚊果啲係大罐裝
) n- v# a* x$ b
咁正既罐頭  千萬唔好未富先驕
作者: Heihei    時間: 8-3-2014 00:19
1 o! U$ \2 ]7 E. z
' {' |$ ^+ ^, K7 d" O$ B佢一定好開心啦.........! B/ ?, [0 d. ]9 H8 ^. U. P4 g
佢係唔係咩牌子都食0家?
9 l  L/ ?/ p' ?
作者: Heihei    時間: 8-3-2014 00:25
smallcat 發表於 16-1-2014 13:19
9 j9 ~# `: N3 H3 W7 i; w" j搵個識煎隻太陽蛋都ok架喇, 或識煲下粥
( h- R0 E$ m3 Y. C. W5 M- K
你要求都幾底,煎太陽蛋煲粥就OK?
6 B7 `9 j, o* U1 r) ]' X
作者: Heihei    時間: 8-3-2014 00:31
wahtung 發表於 16-2-2014 18:36# C! D2 r5 h# j  {/ D1 }1 H0 m
又如何?我都食咗公仔麵好耐啦,又唔係問人借,唔失禮呀

/ K4 f. O$ d5 b但真係唔好成日食公仔麵,係博佳買個20蚊肉餅(有時有D就到期會12-15蚊),煮一嘜米都食到兩餐。
作者: smallcat    時間: 8-3-2014 11:19
Heihei 發表於 8-3-2014 00:257 D. _- H+ q3 L% n5 a' ^
你要求都幾底,煎太陽蛋煲粥就OK?

7 @) h9 n5 F% A2 F+ ^, y 你真係唔知好多港女連 煎蛋都唔識 * M. v  f. @% n
. Z' u7 `7 D% A# |0 P' V' S
仲有 有D公仔麵都唔識煮  成包麵連包裝袋放入水
作者: wahtung    時間: 8-3-2014 11:29
Heihei 發表於 8-3-2014 00:31
% ~- F' }' B7 [4 Q; L$ G& b但真係唔好成日食公仔麵,係博佳買個20蚊肉餅(有時有D就到期會12-15蚊),煮一嘜米都食到兩餐。 ...

/ G- Q* D" ?& A! ]) w無所謂,至緊要夠方便就得,因私人時間唔係咁多
作者: wahtung    時間: 8-3-2014 11:30
Heihei 發表於 8-3-2014 00:19+ k$ e8 x. q6 \8 S" N* ?/ k
佢一定好開心啦.........+ t: m& p9 s' n2 {' ~
佢係唔係咩牌子都食0家?

7 V( l; a4 p( e都可以咁講
作者: wahtung    時間: 8-3-2014 11:30
smallcat 發表於 7-3-2014 22:18& T+ m( Z: }! B; r* F
咁正既罐頭  千萬唔好未富先驕
: A+ s( V1 v, c4 S" [7 j0 B
佢驕咗好耐啦
作者: Heihei    時間: 8-3-2014 12:17
smallcat 發表於 8-3-2014 11:19, i" q7 O6 ^! k  q. l  e
你真係唔知好多港女連 煎蛋都唔識 . C6 _6 ?8 [* _) ~. C7 {

( }3 y  S% |0 m% ~0 h仲有 有D公仔麵都唔識煮  成包麵連包裝袋放入水  ...
+ M7 Y' x& i) {( a
有無咁誇呀?
作者: wahtung    時間: 10-11-2014 22:48
[attach]6429[/attach]( i% j, l9 l3 j

作者: Kitty789    時間: 11-11-2014 22:48
作者: wahtung    時間: 29-3-2015 18:32
[attach]6564[/attach][attach]6566[/attach][attach]6565[/attach]  S" K# ~) B1 P4 K( o9 G9 b4 V

作者: wahtung    時間: 29-3-2015 18:34
[attach]6567[/attach][attach]6568[/attach]
4 \  p* A/ }, i# ?% _

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3