破產聯盟

標題: 點解析點用 [打印本頁]

作者: andy14022130    時間: 18-12-2013 19:29
標題: 點解析點用
請問ching,C姐, 在一年內取了強積金400,000. 生活費大約用了150,000. 請問可以用什么解析其餘250,000. 的用途, 多謝幫忙!
作者: neelds2003    時間: 18-12-2013 19:37
我都唔係好知~~不過睇你自己實際用左去邊同解釋到咪得嚕我覺得...
作者: HKSSHK    時間: 18-12-2013 22:16
一年內蒸發咗廿幾個,死得...快D諗掂佢呀...
作者: andy14022130    時間: 18-12-2013 23:11
有200000系還左比朋友,又吾報得,衣加吾知點做好。
作者: dopod123    時間: 19-12-2013 00:18
嘩。。。。有難度,都係你自已念念。。。

以前有個朋友諗住返大6人同條國貨攪小生意。。。最後比女掍。。唉,,,佢冇老破,不過差啲自殺
作者: andy14022130    時間: 19-12-2013 13:29
啊,原来這一年都还了150000給銀行及才仔. 仲有100,000. 要諗下点解析。
作者: smallcat    時間: 19-12-2013 16:02
andy14022130 發表於 19-12-2013 13:29
啊,原来這一年都还了150000給銀行及才仔. 仲有100,000. 要諗下点解析。

還比朋友點解唔可以當解釋?
作者: smallcat    時間: 19-12-2013 16:04
dopod123 發表於 19-12-2013 00:18
嘩。。。。有難度,都係你自已念念。。。

以前有個朋友諗住返大6人同條國貨攪小生意。。。最後比女掍。。 ...

你朋友保住條命都算好彩

翻大6 有咁窮扮咁窮   我成日都同人講我無乜錢

何況"老破"左真係無乜錢剩   第6妹用第6種方法同港男交往的  

但如你朋友老破左真係可以用投資生意蝕錢來解釋
作者: dopod123    時間: 19-12-2013 23:17
smallcat 發表於 19-12-2013 16:04
你朋友保住條命都算好彩

翻大6 有咁窮扮咁窮   我成日都同人講我無乜錢

係架上大6同你生活,  喎香下新活好平,哦地做下生嘢仔,卜李新番2個,你快D番塲港攞淺泥

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3