破產聯盟

標題: 轉台出機 [打印本頁]

作者: MEIMEI    時間: 1-5-2013 22:11
標題: 轉台出機
pcxx 台話有個優惠係用公司名義登記 402元/月 簽24個月 出一部 "s4"  5GB 流動數據用量.我而家心郁郁.( }/ O( x0 f) q/ _! K  j7 `6 Z3 X
想問下價錢是否合理, 大家可否俾D意見?
1 V8 N  V' @" @" i; {
作者: 天帝    時間: 2-5-2013 10:37
$402/month 貴 D 喎
作者: MEIMEI    時間: 2-5-2013 11:01
天帝 发表于 2-5-2013 10:37 1 f; `7 b* \/ h- m" C
$402/month 貴 D 喎

' k$ `  _2 n" W- [thankyou 天帝兄.頭先個sales來電講: 免一個月. 轉台客戶 5GB 計劃平均月費只需 $387.0 (全包)
8 ]) ~3 i* I8 J4 m) T9 A  h3 w9 a7 n1 W! y! O0 l; O4 w  R1 p0 v! i

作者: 天帝    時間: 2-5-2013 13:42
MEIMEI 发表于 2-5-2013 11:01
0 |/ G( U4 T, C. {, Q; l) N2 ~thankyou 天帝兄.頭先個sales來電講: 免一個月. 轉台客戶 5GB 計劃平均月費只需 $387.0 (全包)
) o& }' a% T* `  ]; \, L% L; D0 [/ ~: ]9 q6 [
...
( R0 j4 q7 c/ J' t) i
但 合 約 拖 足 兩 年 , 而 且 $387/月 刀 係 貴
作者: casualking    時間: 3-5-2013 01:31
美美姐遲D出痲..可能送電/叉座/套....問清楚先....如合約到,轉號碼用儲值咭先用最低月費,3仔我識人,但我仲未問佢....
作者: 温sir    時間: 3-5-2013 08:51
唔一定公司優惠,我都有2次電話叫轉,"月費/流量/合約期都係一樣。"
0 t. w' Y. z2 ~- J) @電訊公司用新機氹人改有限上網嘅計劃之一。' ^9 K/ p5 \! f
% I% [. n9 D; U- p' U5 t% J! q
睇你而家嘅無限上網合約期仲有幾耐,差不多到期就可以考慮轉。
( Q& {4 O# N) d' W. c; |! @5 R我自已就等合約到期至諗。
作者: MEIMEI    時間: 3-5-2013 09:24
本帖最后由 MEIMEI 于 3-5-2013 09:26 编辑 8 U1 m, {) d) W  X0 N0 N
温sir 发表于 3-5-2013 08:51 7 t& v$ J  E- |8 w% y
唔一定公司優惠,我都有2次電話叫轉,"月費/流量/合約期都係一樣。"' v# r2 H# f# k
電訊公司用新機氹人改有限上網嘅計劃 ...

* ^6 c: {0 L7 G( h9 p' o我而家已經無約, 佢呢個plan勝在唔洗預繳. 佢話行4G網絡, 不過要用公司名登記.  如果唔係就要用信用卡.我睇過其他電訊公司都要400元再加其他增值服務(幾拾元).
" N% ?& Y! Y  T7 {$ v0 ]% W7 b$ b! [
作者: MEIMEI    時間: 3-5-2013 09:29
casualking 发表于 3-5-2013 01:31
$ z. c. X. i" b! h  {美美姐遲D出痲..可能送電/叉座/套....問清楚先....如合約到,轉號碼用儲值咭先用最低月費 ...

p1 {  f0 X& q* R- Z2 s% L: qcasualking兄, 我而家用緊72元電X數碼, 呢排係公司講電話都成日斷線, 都唔知係我個電話舊定網絡問題.
作者: 温sir    時間: 3-5-2013 19:47
MEIMEI 发表于 3-5-2013 09:24 " m) R2 k( G0 U
我而家已經無約, 佢呢個plan勝在唔洗預繳. 佢話行4G網絡, 不過要用公司名登記.  如果唔係就要用信用卡.我 ...

% C3 S8 e* n6 v+ G4 G無約都0K,因為5G流量,月費間間差唔多,4 T# h) W. Q! z; C/ }* b& |
無預繳咪當供2年分期囉!
作者: MEIMEI    時間: 4-5-2013 09:03
温sir 发表于 3-5-2013 19:47
$ g" F" k$ u4 B: v8 C8 Y9 E5 H無約都0K,因為5G流量,月費間間差唔多,
' ^& p$ }( w/ Q, E- o無預繳咪當供2年分期囉!
- A- F2 u% j( Z' t. w! v# K
多謝溫SIR意見
作者: japanesegirl    時間: 4-5-2013 22:05
MEIMEI 发表于 4-5-2013 09:03 + X7 a/ Y5 D# m: U; L* R
多謝溫SIR意見
8 w; [; V- {3 W
我等 NOTE 3~~~~
作者: MEIMEI    時間: 6-5-2013 09:25
japanesegirl 发表于 4-5-2013 22:05
0 s6 k) v; M% k我等 NOTE 3~~~~

+ Y* g% @7 p! i- q# \: ynote 3 幾時有?
作者: japanesegirl    時間: 6-5-2013 20:52
MEIMEI 发表于 6-5-2013 09:25 ( J' p$ K/ Y4 ~3 A
note 3 幾時有?
. O5 A+ ~  o: [& O% F- i
我都唔知~~~我估年尾~~~

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3